Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Sommarbärcheesecake!

 


Tänkte ni skulle få receptet på denna goda cheesecake som jag hade med mig till Helen i går. En cheesecake fylld med goda sommarbär. Men hörrni. Idag upptäckte jag att jag glömt bort toppingen på gårdagens kaka. Alltså. Jag har bjudit Helen på en ofärdig cheesecake. Halva härligheten saknades. Haha! Och nu kan jag inte skylla på att jag behöver semester eller något annat påhittat. Skäms på mig.

 

Nåväl. Den var god ändå. Riktigt god. Med tanke på det måste den vara himmelsk när den dessutom toppas med marscapone, florsocker och rivet limeskal. Ni får helt enkelt prova.

 

 

Sommarbärscheesecake (Receptet har jag hämtat från Kalasgott.

 

Botten
300g Digestivekakor
125g Smör, smält

 

Fyllning
600g Färskost
2 dl Creme Fraiche
1 dl Strösocker
1 msk Maizena
3 Ägg
250g Vit choklad, smält

 

Topping
250g Mascarpone ost
1 Lime, saft och finrivet skal
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Florsocker
1 L blandade färska Sommarbär

 

Gör så här:

Mixa kakorna till ett finfint pulver. Rör i smöret i kakpulvret och blanda om. Tryck ut kexbotten i en rund bakform. Grädda botten i 180 grader i 10 minuter. Vispa färskost och socker fluffigt. Rör i creme fraiche och maizena. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt den smälta chokladen och rör smeten slät och fin. Häll ostsmeten i kexbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 40 minuter. Får den för mycket färg är det bara att täcka över den med lite aluminiumfolie. Låt cheesecaken svalna, gärna i kylen över natten. Vispa upp mascarponeost med lime, vaniljsocker och florsocker. Bred ut toppingen över kakan och garnera med färska sommarbär!

 

Har annars haft en ljuvlig dag med sol, bad på utomhusbad med Lillan och en god middag i trevligt sällskap hemma hos syster och svåger i Malmö. Sommaren känns här! Nu.

 

Kram C

Kommentar postad
hahah.....men du det var så god ändå! Inte en smula finns kvar.
Ska testa i helgen. Men jag har ju ingen sådan där liten form som du hade....Kan jag ta en stor form eller blir det för platt då? Förstår du vad jag menar?

KRAM
Kommentar postad
Men åååååååååååå vad gott!!!!!
Anna
Kommentar postad
Hur många portioner blir det av tårtan på ett ungefär?
Svar: Menar du sommarbärscheesecaken?Alltid svårt det där. Beror på hur den serveras. Som efterrätt efter en middag räcker den till fler, men som ensam kaka får man kanske räkna med att gästerna äter mer:-) Jag bakade denna gång en mindre cheesecake och halverade receptet och bakade den i en form 18 cm i diameter. Då räckte den ändå till sju personer. Om du beräknar en "hel" cheesecake till 10-12 personer tror jag det blir bra. Den är ganska ganska mäktig. Men god:-) Lycka till!!
cecce
Anonym
Kommentar postad
Ska man göra toppingen dagen efter och bre på den samma dag man ska servera den?
Svar: Hej! Det går bra! Funkar nog att göra samma dag också. Det viktiga är att den är kall innan du brer på toppingen.
Lycka till!:-)
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben