Måndagskaka!
Egentligen bakades denna kaka inför fredagsfikat på jobb, men väljer att kalla den måndagskaka för den är så enkel att baka och snabb att göra. Precis vad som behövs inför en liten måndag att pigga upp sig med.
Har fått receptet av Ann-Louise en gång i tiden och den är speciell på det sätt att den bakas av filmjölk.
Smaken är len och har en krispig yta med smuldeg. Över hela härligheten pudrar man vaniljsocker eller florsocker.
Tyvärr gör inte mina iPhonefoto denna kaka rättvisa men prova att baka den. Ni blir inte besvikna. Lovar!
7,5 dl mjöl
4,5 dl socker
6-7 tsk bakpulver
200 g smör
Blanda detta till en smuldeg. Tag undan 3 dl till toppingen.
Gör en smet av:
3 ägg
3 dl filmjölk
Rör i det återstående av smuldegen till en jämn smet. Häll i smeten i en bakpappersklädd långpanna (den stora). Strö över de 3 dl av smuldegen du tog undan. Grädda i 225 grader i ca. 10 minuter. Sikta rikligt med vaniljsocker över hela kakan och skär i rutor.
Smaklig spis!
Kram C
Skulle kanske till och med jag fixa. Ska nog testa till helgen.
Vad mycket smarrigt du bakar, har testat den här kakan och den fick tummen upp av flera!
Svar:
cecce
Önskar dig en fin vecka!
Kram