Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kanelbullekaka.

 
Gårdagens fredagskaka blev en kanelbullekaka som jag länge varit sugen att prova. Så. Fredag är alltid lika med gofika på jobb alltså passade jag på. Och hörrni! Den blev riktigt god. Som en blandning av kaka och kanelbulle ungefär. Nästa gång jag bakar den funderar jag på att tärna ner lite äppelbitar i härligheten. Kan tänka mig att det skulle kunna bli hur gott som helst.
 
 
Receptet har jag sett lite varstans på olika bloggar och är inte säker på vem som är ägare till ursprungsreceptet. Jag har bakat efter det recept som finns med i Pernilla Wahlgrens bok Pernillas praliner.
 
 
175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Smör och ströbröd till formen

Fyllning:
1 dl socker
3 msk malen kanel
 
2 msk smör (dutta över till sist)

 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner äggen ett och ett och därefter gräddfilen. Rör sedan noga samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda ner den torra blandningen i smeten och rör om tills smeten blir len och fin.

Blanda samman socker och kanel och ställ åt sidan. Smöra och bröa en 1,5-liters form. Häll i hälften av smeten och strö sedan över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsockret. Dutta till sist över 2 msk smör. Baka i ugnen 45-60 minuter.
 
 
Denna lördag har börjat med sovmorgon och havregrynsgröt med pepparkaksströssel och fortsätter nu med jakten på en lämplig present till en sjuåring. Det vankas barnkalas under eftermiddagen för Lillan medans undertecknad passar på att träna i det pyttelilla gym vi har till förfogande i bostdsrättsföreningen.
 
Senare i kväll åker vi in till Malmö. En trevlig bloggmiddag står i fokus medan min syster får äran att umgås med alla barnen. Misstänker att kvällen kommer att sluta just där. Hos syrran. Vid köksbordet med varsitt vinglas smuttande och pratande betydligt längre än vad som är nyttigt. 
 
Då så. Nu sätter vi igång den här lördagen på allvar! Önskar er en riktigt skön och härlig dag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Ooooo,så gottit & vilka ljuvliga foto :)
/Kram
Kommentar postad
Ha en riktigt go lördag! Kram
Kommentar postad
Åh, denna lägger jag till på min baka snart lista. Den hamnar väldigt högt upp, ser urgod ut. Ha en bra lördag ;)
Kommentar postad
Gottis, hoppas ni får en trevlig kväll. Kram Anette
Kommentar postad

Ååååååå.... jisses såååååå GOD denna såg ut, fasen om jag inte ska ge mig på och prov-baka denna. Älskar ju allt vad mjuka kakor heter.. ;o))

TACK för ikväll,, en jättemysig stund på restaurangen... // Kramen Annelie
Kommentar postad
Nu har jag svarat på frågorna i min award. Hoppas du haft en fantastisk helg!

Kram
Kommentar postad
Sv: hej och tusen tack.

Självklart får du låna fotot på dig,är det flera du vill låna så bara låna på :)

Ja det var verkligen kul att träffa dig, visade sambon din blogg i dag och han är lika imponerad som jag över dina Banverk. Måste testa denna kakan.

Dagen har bart lugn, tvättat bilen och legat i soffan halva dagen.
Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben