Dessa barn!
Jag mjuknar lätt inför barnens önskningar, förväntningar eller besvikelser. Onödigt lätt.
Ja, jag vet. Jag borde vara bättre rustad mot de yviga gesterna, när-jag-inte-får-som-jag-vill-gråt och obefogade tonårssuckar. Men mestadels faller jag till föga eller om man så vill, tar den lätta vägen.
Så. Idag har jag hämtat en glömd dator och sprungit runt längs ett målat rälsspår på rutigt butiksgolvi jakten på stämpel i barnbutiksresan på City Cross med en hoppande Lillan vid sidan om .
Sånt kan man roa sig meden tisdagskväll.
Försöker att inte låta mig stressas av de ogjorda åtaganden som fått stå till sidan.
Barnen är viktigast och lugn och fin. Så var
planen.
Nu var det inte det dagens inlägg skulle handla om. Istället tänkte jag dela med mig av receptet på en av kakorna på kakbordet i söndags. En supergod och lättbakad plommonkaka som jag dessutom bakade med glutenfritt mjöl och istället för kanel som annars är brukligt kryddade jag med lakrits.
Plommon och lakrits funkar alldeles utmärkt ihop och gjorde kakan till det där lilla extra!
3 dl strösocker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
8-10 plommon
1 msk strösocker,
1 msk vaniljsocker
Ca 1-2 msk lakritspulver,
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ännu en kort stund.
Blanda mjöl med bakpulver innan det rörs ned i smeten.
Slå den i välsmord, bröad form.
Skala och kärna ur plommonen. Dela i bitar. Vänd bitarna i socker och lakritspulver.
Tryck ner plommonbitarna i smeten och strö lite socker och lakritspulver över.
Grädda kakan på nedersta falsen i ca 45 minuter eller tills kakan känns fast vid prov med sticka.
Låt den svalen stund. Pudra med lite florsocker innan servering och strö på lite extra lakritspulver (om man så vill).
Ät den gärna ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.
Smaklig spis!!
En kaka att njuta av en sensommardag i solen eller varför inte till kvällsteet i skymningen.
Kram Cecce