






Vispa smör och strösocker mjukt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda i bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Ha i ev smaksättning och blanda väl. Du kan behöva tillsätta lite mer mjöl om kakdegen blir för kletig. Forma till fyra längder, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, platta ut dem lätt. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i ca 20 minuter. Tag ut plåten och skär längderna i centimeterbreda kakor. Vänd dem så de får snittytan upp. Stäng sedan av ugnen och låt dem torka. Glänta på ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt
Smaksättning 1: 2 mörk choklad, kaffe och hasselnötter
100 g mörk choklad
100 g hasselnötter
2 msk kallt kaffe
Hacka choklad och nötter, rör i det tillsammans med kaffet i degen.
Smaksättning 2: 1 1/2 dl hackade mandlar eller mandelspån
2 tsk kardemumma
ev 100 g vit choklad



Snygga bagerskan och godaste kaffekakan.....mums. Hoppas du har det bra i stormen. Kram Anette

1