Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Frusen cheesecake med dulce de leche på kakao och peckannötsbotten!

 
 
 Den här måste ni prova!
 
Inför lördagens födelsedagskalas svängde jag i hop en frusen cheesecake med dulce de leche på choklad/pecannötsbotten. Egentligen är cheesecakesmeten ett väl beprövat recept och med då en burk karamelliserad mjölk som stod och lyste i skåpet tänkte jag att det skulle kunna bli en bra kombination av de båda. En bra tanke. Mycket bra skulle det visa sig.
Faktum är att jag lyckades åstadkomma en ny favorit här hemma!
Blandade även ner lite flingsalt i delce de lechen vilket förhöjde smaken ytterligare!!
 
 
 
 
Numera finns i butikshyllorna en mera lätthanterlig form av dulce de leche - karamelliserad mjölk - som inte behöver kokas flera timmar innan användning. Lite smidigare om man har bråttom. (Om du använder vanlig kondenserad mjölk, tänk på att koka den täckt med vatten under hela koktiden i ca två timmar.)
Cheesekake/tårtan går dessutom att förbereda och lägga i frysen och är bara att ta fram när det är dags att bjuda på härligheten vilket underlättar en hel del när man väntar gäster.
 
 
 
 
Här kommer receptet:
 
Frusen cheesecake med dulce de leche på kakao och pecannötsbotten
 
15 digestivekex
120 g smält smör
50 g pecannötter
1 msk kakao
1 nypa salt
 
Krossa digestivekexen (eller mixa dem i en mixer) fint tills det har blivit ett finkornigt pulver. Hacka pecannötterna (eller mixa dem i en mixer) tills dem blivit väldigt finmalda. Tillsätt en nypa salt och kakao.
Blanda i det smälta smöret tillsammans med kex- och nötblandningen. Tryck ut i en rund form - cirka 20-22 cm i diameter - och grädda i mitten utav ugnen i 175 grader, i cirka 10 minuter.
Låt kakao/pecannötsbottnen svalna ordentligt (mycket viktigt!) innan du går vidare till nästa steg.
 
Cheesecakefyllning:
 
3 äggvitor
3 äggulor
100 g philadelphiaost
1,5 dl socker
3 dl vispgrädde
 
0,5- 1 burk karamelliserad mjölk
någon tesked flingsalt (efter smak)
 
Rör ihop visp i hop äggulorna med sockret och tillsätt osten. Vispa grädden ganska hårt och rör ner i smeten.
Vispa äggvitorna till styvt skum och rör ner.
 
Blanda dulce de leche/karamelliserade mjölken med lite flingsalt. 
Fördela/varva smeten och den karamelliserade mjölken över den avsvalnade chokladbottnen. Dra med en gaffel i smeten till ett fint mönster så att cheesecakesmet och mjölk blandas.
 
Lägg in i frysen och frys ca 5 timmar.
Tag fram tårtan 15-20 minuter innan serververing.
 
 
 
Ät och njut!!
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Oooo...**Mummsfilibabba** måste testas :)
Ha en underbar dag/Kram Annmi
Kommentar postad
Jag dööör så gott detta måste jag testa, har faktiskt en burk kondenserad mjölk hemma så det blir helgbaket. Kramisar Tina
Kommentar postad
Jisses Amalia! Så gott det ser ut!! Ska fira min födelsedag så där lite i efterskott på söndag. Får kanske trumfa med en sån delikatess då :).
Tack återigen för att du delar alla dina goda recept med oss.

Kram!
Kommentar postad
mmmmmmm ser så himla god ut :-)
Kram
Kommentar postad
Denna ska jag nog prova att göra när vi får gäster nästa fredag. Mums och tack för receptet ❤️
Kraaaaam
Kommentar postad
Saknar dig vännen. Jag fick en beställning på denna till på söndag. Kommer du med den?
Puss
Svar: Allt för dig! Jag kommer med den!

Kram!
cecce
Annika
Kommentar postad
Jag vet inte hur många gånger jag gjort denna. Och fått lämna länk till receptet till gästerna! En återkommande storfavorit hos min familj! Nu ska vi ha den på 15-årskalas imorgon!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben