Oemotståndlig cookiecake med mandel och Marabou mjölkchoklad!
75 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl
150 g mörk eller ljus choklad, hackad
Garnering
1–2 msk hasselnötter, hackade
Till formen
smör
kokos eller ströbröd
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen och nötterna grovt.
Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget.
Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg. Blanda ner chokladen.
Tryck ut smeten i en smord och bröad (kokos eller ströbröd) stekpanna, 22–24 cm i diameter, eller en springform i samma storlek. Strö över nötterna.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
OBS!! Tänk på att ugnar är olika. Gräddningstiden är ungefärlig. Jag hade kakan i ugnen betydligt kortare tid än vad receptet anger. Prova med en baksticka så att kakan inte blir för torr.
Krya på dig nu!
Kram!
Ha´t så bra
Kram
Svar: Så skönt med påsklov! Hade jag inte jobbat enligt det nya avtalet, så hade jag också varit ledig.
Krya på dig!
P.S Just nu pågår det en bloppis i min blogg, du hittar nya/begagnade saker ifrån 50:- och uppåt. Kika gärna in och kolla om du hittar något som faller dig till smak! :) Du hittar allt på: http://miniwiini.blogg.se/category/bloppis.html
Kram Helene.