Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När dagspressen bestämmer sig för att annonsera och recept på Blåbär-och hallonpaj med smak av citron och kardemumma!

 
Tidig morgon och det är näst sista dagen för C&C Trädgårdscafe för denna sommaren. Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten. Jojomen. Vi bakde till klockan 23 i gårkväll för att hinna fylla på en sinande konditoridisk. Men. Så. Kul.
Kul att ni kommer. Kul att sommarvädret inbjuder till trädgårdsfika. Kul att så många uppskattar våra kakor. Kul att få möjligheten att träffa så mycket härligt folk!
 
Jag är trött (skulle ljuga annars) men väldigt glad och tacksam.
 
Här kommer receptet på en uppskattad bärpaj som vi serverar här. En paj men smultopping fylld med hallon och blåbär och smaksatt med lite citron och kardemumma. 
 
 
Blåbär - och hallonpaj
 
Deg:
 
220 g kallt smör 
210 g strösocker (2,5 dl)
375 g vetemjöl (6,5 dl)
1 tsk bakpulver 
1 ägg
1 msk vaniljsocker
 
Fyllning:
 
100 g strösocker (drygt 1 dl)
1 msk maizena majsstärkelse)
250 g färska blåbär
300 g färska hallon
1 citron, rivet skal från hela och saften från halva
1 tsk malen kardemummma
 
Gör så här;
 
Deg: Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanilg ugn).  Skär smöret i tärningar och blanda det med socker mjöl bakpulver ägg och vaniljsocker i en bunke. Nyp i hop degen med fingertopparna till en smuldeg. Fördela hälften av degen i en form ca 22x30 cm och platta till ytan.
 
Fyllning:
Rör ihop socker och maizena i en skål. Blanda blåbär och hallon med citronskal, saft och kardemumma i en bunke. Vänd ner sockerblandningen. Fördela fyllningen jämt i formen och smula över resten av degen. Grädda kakan/pajen mitt i ugnen i 42-45 minuter, tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.
Låt den svalna.
 
Här på trädgårdscafeet serverar vi pajen i rutor med hemgjord vaniljsås till. 
 
 
Klockan har passerat 06.00 och  det är dags att traska över till Charlotte för en ny härlig dag i trädgårdscafeet. Har glömt att berätta att jag fått kärt besök från skåne de senaste dagarna. Jag blir både överraskad och glad över att ni tar er den långa vägen hit! Idag väntas besök från Helsingborg. Härligt!! 
 
Till sist: 
Skulle bli hur glad som helst om ni vill ta er tiden att gå in och rösta på mig här.  (Man kan rösta mer än en gång, men bara en gång per dag) Tack!!
 
Ha en fin dag i solen och njut av sommarvärmen!
 
Kram Cecce
Annalena Ryytty
Kommentar postad
Åh, tack för receptet...den är helt underbar (precis som allt annat ni bakar)! Stort tack också för att ni drog igång ert mysiga café & jag/vi ser fram emot att få besöka er igen nästa sommar...och i jultider vore supermysigt!
Jag sa till dig att jag tyckte du såg trött ut igår, det var fräckt...men jag vill tillägga att du likväl var vacker...och vem skulle inte vara trött efter en sån intensiv tid med cafeét och i denna (underbara) värme!
Lycka till i tävlingen!

Kram på er!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben