




ca 14 st
175 g smör, rumsvartmt
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus muskovadosocker
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g mjölkchoklad, skuren i stora tärningar.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret med en elvisp
tillsammans med strösocker och muskovadosocker.
Tillsätt sirapen och sedan alla övriga ingredienser
på en gång.
2. Knåda degen med händerna och forma en lång rulle.
Degen är ganska tjock och man måste krama samtidigt som
man formar rullen. Gör den lika lång som längden på
plåten och lägg den på ett bakplåtspapper.
Tryck ner degen något med fingrarna.
3. Grädda längden mitt i ugnen i 20-25 min.
Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och den
känns fast när man trycker lätt på ovansidan.
Det är viktigt att inte övergrädda kakorna.
4. Låt längden svalna i ca 5 min och skär den sedan i
breda snittar, ca 3 cm, lite på diagonalen.
Låt kakorna kallna på spisen.
Tips: Om man föredrar mindre kakor kan man dela degen i två delar och rulla ut dessa till två längder i stället för en.






De såg riktigt goda ut. jag skulle gärna vilja ha ett ex av den boken ;) Kram Anette
Det där är mina favorit kakor. Även kallad bloggkakor :)
Men jag tar mintchoklad i stället för mjölkchoklad. Dom blir såååå goda!
Kram!
Åhhh de ser ut att passa denna damen. Jag är helt beroende av choklad (inte ensam om de tror jag ;))
Älskar mjölkchoklad så jag måste absolut testa dessa kakorna, även om jag inte borde... Annars är ju min favorit, som jag skrivit innan, dina lakriktskolasnittar! Mums!
Kram till dig!
Uuu, vad snuskigt gott det låter! Tänk bara på vad du använder för choklad, särskilt Marabou är bra på att ha palmolja i sina produkter vilket inte är ... så bra. Ha det super! :)
Oj detta låter ju super gott :)
Måste testas i helgen!!! Ser magiskt gott ut!
De ser fantastiskt goda ut!
Kram
Ååh, de ser helt ljuvliga ut! Det vattnas i munnen! Får nog spara detta och baka någon gång när jag känner för att unna mig något extra :)
Tack för tipset! :)
Det ser galet gott ut :)

10