Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mjölkchokladsnittar - en favorit!

 
För några år sedan samlade jag mina favoritrecept i en bok - Cecces favoriter - en fotobok som jag lät trycka upp i några exemplar. Mest för vänner och familj men även för mig själv då det är ett roligt sätt att samla sina alster i. Sedan dess har det hänt mycket inom fotoframkallning och fotoböcker och dagens kvalite är bra mycket högre än  för bara några år sedan. Men ändå. En bakbok.
 
I denna bok hittade jag en bortglömd favorit i lördags. Eftersom vi närmar oss cafeöppning pågår en febril verksamhet bakom kulisserna. Bland annat planeras det recept och sortiment och det är en av anledningarna till att jag nu går igenom mina samlingar för att hitta de mest användbara och godaste kakorna. Ett kärt besvär vill jag lova. Jag får verkligen hålla händerna i styr för att inte baka allt som kommer i min väg...haha!
 
I alla fall. Mjölkchokladsnittar kommer säkerligen att serveras på C&C Trädgårdscafé i sommar. Försvinnande goda med stora bitar av Marabou mjölkchoklad som ingrediens. Inget för bantaren direkt men väl värda att unna sig någon gång ibland. Tyvärr är det svårt att nöja sig med en. Två eller tre bitar slinker lätt ner när man väl satt första biten i gommen.
 
Nåja. Värre farligheter finns, vill jag påstå. 
Här ska ni få receptet så kan ni själva baka....på egen risk måste jag då tillägga!
 
  
 
 Mjölkchokladsnittar
ca 14 st

175 g smör, rumsvartmt
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus muskovadosocker
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g mjölkchoklad, skuren i stora tärningar.


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret med en elvisp
tillsammans med strösocker och muskovadosocker.
Tillsätt sirapen och sedan alla övriga ingredienser
på en gång.

2. Knåda degen med händerna och forma en lång rulle.
Degen är ganska tjock och man måste krama samtidigt som
man formar rullen. Gör den lika lång som längden på
plåten och lägg den på ett bakplåtspapper.
Tryck ner degen något med fingrarna.

3. Grädda längden mitt i ugnen i 20-25 min.
Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och den
känns fast när man trycker lätt på ovansidan.
Det är viktigt att inte övergrädda kakorna.

4. Låt längden svalna i ca 5 min och skär den sedan i
breda snittar, ca 3 cm, lite på diagonalen.
Låt kakorna kallna på spisen.

Tips: Om man föredrar mindre kakor kan man dela degen i två delar och rulla ut dessa till två längder i stället för en.
  
 
 
 
 
 
Enjoy!!
 
Hoppas ni alla haft en härlig helg. I morgon är det måndag, ny vecka, nya möjligheter!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
De såg riktigt goda ut. jag skulle gärna vilja ha ett ex av den boken ;) Kram Anette
Kommentar postad
Det där är mina favorit kakor. Även kallad bloggkakor :)
Men jag tar mintchoklad i stället för mjölkchoklad. Dom blir såååå goda!
Kram!
Kommentar postad
Åhhh de ser ut att passa denna damen. Jag är helt beroende av choklad (inte ensam om de tror jag ;))
Svar: Nä…det är du inte:-) Tycker verkligen att du ska testa dessa. Oemotståndliga!!
cecce
Kommentar postad
Älskar mjölkchoklad så jag måste absolut testa dessa kakorna, även om jag inte borde... Annars är ju min favorit, som jag skrivit innan, dina lakriktskolasnittar! Mums!

Kram till dig!
Svar: Du måste bara testa dessa:-) I klass med lakritskolasnittarna. Utan tvekan:-)
cecce
Kommentar postad
Uuu, vad snuskigt gott det låter! Tänk bara på vad du använder för choklad, särskilt Marabou är bra på att ha palmolja i sina produkter vilket inte är ... så bra. Ha det super! :)
Kommentar postad
Oj detta låter ju super gott :)
Kommentar postad
Måste testas i helgen!!! Ser magiskt gott ut!
Kommentar postad
De ser fantastiskt goda ut!
Kram
Kommentar postad
Ååh, de ser helt ljuvliga ut! Det vattnas i munnen! Får nog spara detta och baka någon gång när jag känner för att unna mig något extra :)

Tack för tipset! :)
Kommentar postad
Det ser galet gott ut :)