

200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm
Gör så här:
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. Klicka ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser till en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.
Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).
Chokladen ska inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.

Mysigt att ha alla barnen tillsammans. Vilket smaskens bord....... Kram Anette
MUMS!
Så gott det lät :-)
Tack för receptet :-)
Vad roligt att gå på bio med storasyrran :-) Ännu mysigare att ha hela barnaskaran samlad under samma tak igen :-)
Kan tänka mig att det råder stor planering inför kommande 9-års kalas :-D
Kram

2