Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man gör egen granola och njuter av hösten!

 
Sömnen tog över under gårdagskvällen och det sedvanliga kvällsinlägget blidde det inget av. En dag som för övrigt inte blev som väntat....men blev bra ändå. Jag hade fullt upp med målerifirman som skulle måla om min balkong, shopping av nya kläder med mellansonen och sedemera en tur till Klara som flyttade in i nytt studentboende. Hann däremellan med att göra en riktigt god och nyttig granola som ni hittar receptet på nedan.
Som godis nästan! Att göra sin egen granola är ett mycket roligare och nyttigare alternativ än färdigköpt. Dessutom blir det billigare och man kan stoppa i lite av det man tycker är godast!
 
 
 
Så här gjorde jag: 
 
Granola med nötter och frön

4 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 msk mald kardemumma
1 msk vaniljpulver
2 dl kokosflingor
1 dl grovt hackade cashewnötter
2 dl grov hackade valnötter
1 dl mandlar
1 dl pumpafrön
2 msk vatten
2 msk kokosfett
2 msk flytande honung

 Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosfett i en kastrull. Blanda havregryn, frön, nötter och kryddor i en skål. Häll i vatten, kokosfett och blanda om. Sprid ut blandningen på en ugnsplåt och ringla lite honung över. Rosta i ugnen ca 25 minuter. Rör om flera gånger under tiden så att inte müslin bränns. Låt müslin svalna och förvara i en burk med lock.

Grundreceptet har jag hämtat av Ulrika Davidsson men använt ingredienser som passar mig. Vill man  kan man med fördel pimpa upp granolan med torkad frukt som russin, aprikoser eller dadlar och får då en lite sötare variant.

 
I går morse tog Kerstin och jag en långpromenad längs havet! Vilka färger! Hösten när den är som bäst!
 
 
 
 
Nu ska jag surfa vidare in i denna läslovsonsdag med att packa resväskan. Idag går färden mot Stockholm. Där lär det finnas snö har jag hört....
 
Just det! Gå gärna in och rösta på mina elevers bidrag (Bupskolan) till bästa fikabilden som anordnades av Fairtrade Challenge inför den stora fikadagen i oktober. Då blir vi glada! Tack!
Länken hittar ni här:
Kram Cecce 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben