Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

I städsam aktivitet och julfryntligt lugn.

 
Så blev det måndagmorgon helt plötsligt och jag har nyss vinkat av min H vid busshållsplatsen i decembermörkret. Alltid lite vemodigt men vi möts snart i ett julpyntat Stockholm. Ser fram emot det.
 
Helgen har gått fort och jag har haft fokus på att få hemmet i någorlunda julstämning. Köpt gran och pyntat med hyacinter och ljusstakar. Mys.
 
 
Rebecca har gjort årets snyggaste julkrans, under en kvällskurs i kransbindning, som nu hänger på vår ytterdörr och sprider julstämning i hela trapphuset!
 
 
 
Voila!
Årets julgran blev en liten historia inköpt på Plantagen i går eftermiddag. Perfekt storlek för boningen om ni frågar mig. Alldeles föööör liten om ni frågar Rebecca. Nåja....den fyller sin funktion under julens vita vingar och jag är nöjd med att ha fått den på plats. Nu ska den bara pyntas också.
 
 
 
Adventsstaken med Luciatåget som alltid har sin trygga plats på pianot i vardagsrummet. Vissa saker går liksom inte att ändra på. Luciatåget har hängt med under många år och är lika självklar som granen vid det här laget. 
 
I lördags var jag, H och äldsta dottern Emma uppe hos mormor och morfar. Jag och mina systrar har gett vår mor en storstädning av huset i födelsedagspresent. En bra present om jag får säga det själv. Således ägnade vi hela lördagen åt att städa skåp, skura toaletter, tvätta mattor och madrasser och en del annat som ingår i en välgrundad städning. Phu!
 
Inledde söndagen med träningsvärk i benen och baken (av alla ställen) och njöt hejdlöst av en lugn sovmorgon. Emma som sovit över förgyllde med sin närvaro vid frukostbordet som bestod av nybakade pepparkakskryddade scones och en gröm smoothie signerad Emma. Jag har förärats med kreativa och matkunniga döttrar och skördar nu frukterna av  ibland slitsamma barnaår! Allt har sin tid I guess.
 
Som sagt. En skön helg tillsammans med de mina i städsam aktivitet och julfryntligt lugn. Allt i samklang med dofter och smaker av saffran och glögg och en och annan pepparkaka.
Andra advent och några steg närmre jul och lov.
 
Men först är det måndag och jag ska till jobbet.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Så fint och stämningsfullt! :)
Svar: Tack:-)!
cecce
Kommentar postad
Så sött luciatåg!! Ett sådan kan jag tänka mig införskaffa.

Vi gav också vår mamma en städning av huset och på söndag är det dags. Jag kan inte säga jag längtar, men det känns skönt att hjälpa henne.

Önska att mina döttrar hade varit mer för matlagning, men får hålla mig till glädje på att den yngsta (25år) har varit bra på att diska i alla fall

Kram Kajsa
Svar: Hej!Hoppas städningen gick bra idag. En uppskattad tjänst, det är jag säker på.
Kram Cecce
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben