Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Julstök och julkola.

 
Exakt: Ingen riktig jul utan kola!
 
Den godaste kolan jag lagat gjorde jag för några år sedan och har sedan dess varit en julgodisfavorit. Lite knepigare att få till än den "vanliga" men värd besväret.
Receptet hittar ni i detta inlägg:
 
 
 
 
Än så långe har jag inte hunnit koka någon kola, men hoppas tiden infinner sig såsmåningom. Det har varit bråda dagar sedan i onsdags då jag skrev här inne senast. Jag har gjort min sista arbetsdag på Sjukhusskolan och summerar en fantastisk termin med mycket meningsfullt och nyskapande arbete där jag och Lisbeth gjort ett förändringsarbete som varit spännande att genomföra. 
 
Jag inledde julledigheten med afterwork med kollegorna, jullunch med Lisbeth och jag har blivit julfin med nya fransar och ansiktsbehandling. Igår gav jag mig ut i julhandeln bland tusentals andra köplystna folk och hamnade i köer både innanför och utanför kommersialismens högborgar. Phu!
Men nu är alla klappar införskaffade sånär som på en och annan julblomma eller likande som ska inhandlas idag.
En redan barrande gran (!) kläddes mellan julklappsinslagning och sista tvättiden innan julafton och nyinköpta hyacinter planterades och placerades och satte pricken över i, i ett hem redo för jul.
 
Sent i går kväll hämtade jag hem sonen som kommer hem från utbildningsorten för att fira jul och satt vid köksbordet långt in på småtimmarna och pratade ikapp och rådde om. Kanske var det först där och då som julen kröp in i boet med den där känslan av julefrid som jag längtat efter.
Härligt!!
 
Idag ska jag hämta hem ännu en unge, min äldsta dotter som tyvärr blivit sjuk, men som vi nog ska hinna kurera så långt det bara går. Ser fram emot att ha hela flocken hemma. För det är väl det julen egentligen handlar om: Att ta vara på tiden tillsammans - att släppa taget. Att släppa in. Att njuta av livets goda.
 
Nu ska jag ta tag i denna , dan, före dan före dan. Ska bara mysa in mig i lovstämningen en stund till. Tillåta mig att vara trött. En respit från bruset av förberedelser och görandet och landa i det ombonade sköna, innan dagen spricker ut även i kroppen. 
 
Kram Cecce
Y
Kommentar postad
Önskar er alla en riktigt god och fröjdefull jul med allt vad det innebär av både gemenskap och smakliga härligheter!🎅🏻
Y & T
Svar: God Jul fina Yvonne! Önskar er en riktigt god och fin jul!Kram<3
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben