Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Knäckigt recept och fredagshälsning från vagn 7!

 
Ett snabbt hej i fredagsträningen från tåg 538 på väg mot Stockholm! 
Det var några veckor sedan jag åkte norrut sist och denna gång har jag förärats sällskap av Rebecca! Sånt piggar alltid upp! En tonåring vars mest frekventa ord är Sluuuuuta och som tar varje tillfälle att göra sin moder medveten om hennes existens på ena eller andra sättet.  Just nu består det störta orosmomentet av att H lovat möta upp med en välkomstorkester på perrongen...haha! ( Ett löfte vars sanningshalt är svår att avgöra för en tonåring vars största skräck är att att utmärkas avvikande)
Jaja. Lugnet lär lägra sig såsmåningom även i vagn 7.
 
Innan vi lämnade Lund i eftermiddags hann jag röra ihop årets första omgång knäck! Åh, finns det något mera livsingivande än doften av nykokt knäck som sprider sig i köket? 
Denna gång blev det chokladknäck med smak av turkisk peppar, som nu står i kylen på Sjukhusskolan och väntar på att avnjutas nästa vecka på avslutningsdagen. OM där nu finns några kvar det vill säga.
 
Chokladknäck
 
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl sirap
2 msk kakao
2 msk smör
ev 3/4 dl rostad hackad mandel eller ca 6-10 krossade turkisk pepparkarameller
 
Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122° eller när smeten håller kulprovet: häll några droppar smet i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid 20-35 min. Tillsätt mandel/eller turkisk peppar och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.
 
 
 
Om någon timme anländer vi alltså till Stockholm för att avnjuta en helg i skärgården och i stan. En härlig blandning alltså. Först ut blir en middag med moster och morbror ikväll framför brasan med vattnet och bryggan som kuliss. Bättre sätt att inleda en helg finns inte. Resten av helgen är något oskriven men lite julshopping i Gamla Stan har utlovats.
 
Nu ska jag återgå till min suckande tonåring som tycker hon förtjänar mer uppmärksamhet än en bloggande moder erbjuder. Kan ju kännas rättvist.
 
Trevlig helg!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Så mysigt att julshoppa i gamla stan :)
Svar: Jaaaa! Det var det:-)
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben