Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Välkommen december.

 
Borde verkligen stänga ner den här datorn och sova innan söndag övergått till måndag, men väljer att knåpa ner några rader från helgen som gått. En skön helg på hemmaplan som inleddes med årets första koppar med äppelglögg, räkor, bröd, ost och vitt vin. Ett klassisk romantisk rätt för två, som sammanstrålar i fredagsaftonen, efter en veckas arbete på vars ett håll. En middag i alla enkelhet som piggade upp i minsta vrå vintermörker och mjukade upp vassa vardagskanter rakt in i helgvarandet.
 
Efter räkor och närande prat om sådant som känns viktigt rullade vi chokladbollar i kokos och pärlsocker och dekorerade saffranskakan med kanelsmul med glasyr och lingon.
En annorlunda avrundning på kvällen kan tyckas, men nog så nödvädig när man lovat baka till julmarknad dagen därpå.
 
 
 
Sålunda ägnade vi hela lördagen åt att befinna oss på Åsljungagårdens julmarknad där jag serverade kaffe och sålde hembakade julkakor till besökare och utställare av de finaste hantverk och kolonialvaror. Ett synnerligen trevligt lördagsgöra som inplanterade den där julstämningen som inte riktigt velat infinna sig förut.
 
 
Här trivdes jag alldeles ypperligt som ni nog kan förstå.
 
Efteråt, när fötterna värkte av allt springande och serverande landade vi hemma vid matbordet i mitt föräldrahem och blev serverade den godaste köttgryta medan stearinllusen fladdrade mellan trygga systrar, föräldrar och syskonbarn. 
 
Så denna första söndag i advent har vi sovit länge och ätit frukost och lunch på samma gång. Regnet har skvalat ifrån molntunga skyar och fått oss att hålla oss lugna i inomhusvärmen med småpyssel och uppröjningsarbete inför julen. Hann även med en tur längs stråken på Lunds största shoppingvarushus innan vi åter stod på perrongen vid centralstationen och konstaterade att helgen gått alldeles för fort.
 
En lämnar och en ankommer. Rebecka och jag sammanflätades efter pappahelgen genom att dricka te i soffan, äta ikapp luckorna i en väntande chokladkalender och beställde en efterlängtad vinterjacka på HM. 
Ett bra sätt att avsluta en ljuvlig liten helg i adventstid. 
Välkommen december!
 
Kram Cecce
 
 
 
helene
Kommentar postad
hej Cecce!
har en fråga till dig, ska baka en kaka som mamma alltid gjorde som hette Gunillas kaffekaka.
den innehåller smör,mjöl och flor sedan är det en fyllning av nötkärnor,äggoch socker.
ska mördegen gräddas först innan jag lägger i fyllning, hur länge tror du den ska gräddas. har aldrig bakat den och mamma gick bort i våras så nu står jag här och funderar.
receptet står bara på en liten lapp med ingredienserna.
tack söta du för en underbar blogg, ditt språk är fantastiskt.
Svar: Hej Helene!
Låter som en god kaka! Om jag skulle gissa så tror jag inte att du ska förbaka mördegen, men kan ju inte va helt säker. Påminner om min mormors receptbok där hon ofta bara har skrivit upp ingredienserna men inte hur man gör. Snopet! Hör gärna av dig om hur det går! Kram Cecce
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben