Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Tårta till midsommar med kolakräm och jordgubbar!

 
 
Tänkte jag skulle dela med mig av tårtan jag bakade till emmas examensfest i lördags! En perfekt bjudtårta och varför inte prova baka till midsommar? Tårtan är lätt att göra och går bra att förbereda och bara att  pimpa med färska bär strax innan servering. 
Dessutom riktigt god!
 
 
 
Ljuvlig tårta med kolakräm och färska bär.
 
1 burk karamelliserad mjölk (färdigkokt kondenserad mjölk som finns att köpa)
150 g smör 
300 g digestivekex
1 liter färska bär (blåbär, hallon, jordgubbar)
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
 
Gör så här:
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter), för ca åtta bitar. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen i bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
 
Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset. Lossa kanten från bottnen. Lägg över bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
 
Vid servering. Toppa med färska bär och resterande daimkross.
 
 
Ät och njut!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Fy vad det där ser gott ut ! Måste testa och göra själv tror jag :)