Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Den sjuttonde oktober och åren däremellan.

 
Dagen var den 17 oktober och året var 2013. Det var fredagkväll och denna sköna böna och jag hade nyss anlänt Stockholm och begav oss ut på Söder till Urban Deli för att proviantera. Målet för vistelsen  var en chokladpralinkurs med Jan Hedh på Restaurangakademin, och Emma skulle träffa kompisar under tiden. 
En riktigt mysig och lärorik helg vill jag minnas.
 
 
 
Vem kunde ana då att jag ett år senare, exakt samma dag -  den 17:e oktober 2015 skulle sitta någonstans i Hammarby Sjöstad efter en lång promenad i solen med H. Vår första helg tillsammans men långt ifrån den sista. Ett fint minne.
 
 
 
Det här då?
 
Haha...en marängsviss med Fairtradebananer under en Fairtradefika den 17 oktober 2013 på Sjukhusskolan i Lund. Vi tävlade om att vinna årets Fairtraderecept. Minns inte om vi vann men receptet kom i alla fall med i en gemensam receptbok som Lunds kommun gav ut under hösten. Vi var ganska stolta över den bedriften. Om marängsvissen var god? Absolut!
 
 
 
Goa gubbar! 
Mina dåvarande kollegor Benny och Anders under en glad afterwork på Harrys i Lund, den 17 oktober 2012, tillsammans med resterande gäng - Lisbeth och undertecknad. Benny och  Anders har så här sex år senare gått i pension och kvar är jag och Lisbeth. Men åh, vi var ett härligt gäng! 
 
 
Får tacka facebook som serverade mig minnen från dagen 17 oktober och som fick tankarna att vandra tillbaka genom de senaste åren. Minnen som gör mig glad men som också påminner om att ta vara på tiden. Känns som om det har hänt en hel del under de sex år som passerat.  Barn som har flyttat, barn som vuxit, kollegor som lämnat, kafe som drivits,  en man som kommit in och vänt upp och ned på det mesta och en hel del annat. Ni som följt mig här inne vet ju.
 
Denna dag, 17 oktober 2018 har varit en ganska behaglig historia, inte minst vädermässigt, med aktivt arbete på sjukhusskolan och trivsamt hemmavarande med tonåringarna. Hands-up för fyrtiofem minuters cyklande och steppande i träningsrummet. 
 
Den 17 oktober alltså. En bra dag, på många sätt och vis.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Vilken rolig kurs :)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben