Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man inleder novemberlovet i en nyans av rosa.

 
Med ett öga på tv4:as morgonsändning och ett öga på datorn i ett försök att summera helgen som gått, ligger jag kvar i sängen.
Trots måndag.
Och det är lov och det är ledighet och det är tid för återhämtning. Jag skulle ljuga om jag påstod att det inte framkallade en känsla av ren och skär njutning.
 
På tal om skär...eller rosa, har jag och H ägnat lördag och söndag åt idogt arbete med att måla om ett av sovrummen i lägenheten där jag bor. Ett arbete som kunde gått något smidigare om inte undertecknad envisats med att välja färgen Romance ur Rustas färgsortiment. En färg som i butikens uppsatta färgvisningsvägg lutade åt mjuk sandton men i praktiken blev gris-skär!! Jag skulle lyssnat på H som tyckte vi skulle göra slut på den burken vit färg som stod redo att användas och som aldrig blir fel.
Suck....när jag i söndags vaknade upp efter första målningen Romance och stod i ett gris-skärt rum, var det bara att börja om. Vitt fick det bli.
 
 
 
Vet inte om det grisskära syns på bilden. Inget fel på rosa, men inte det jag tänkt för just detta sovrum/gästrum.
 
Medan H målat väggar och annan renoveringsgöra har jag målat lister och lagat en italensk bondsoppa med salsicca, grönkål, stora vita bönor och pecoriniost. En god och mustig soppa som serverades med italienskt bröd och olivolja. Höstig föda som gav energi för hela rummets färdigställande.
 
 
 
Och en middagsgäst med attityd på bordet...haha!
 
 
Således en aktiv helg som efterlämnat byggjobbarkänsla i kroppen. En ganska skön känsla över att ha uträttat något överhängande efterlängtat. Vi konstaterade det, under bilfärden mot Lunds centralsataion under gårdagskvällen, att det går så mycket lättare när man är två!
 
Idag ska jag försöka beta av den där listan av göromål som jag plitat ner med snabba pennrörelser på skrynklig bit papperslapp. Vi får se hur det utvecklas på den fronten. En trettonåring höjer i skrivande stund rösten över viss novemberlovsleda (redan?) och kräver en närvarande mamma (läs: följa med och s h o p p a).
Nåja, först kaffepåfyllning i favoritmuggen, så tar vi resten sen.
 
På återseende.
 
Kram Cecce
Eva N
Kommentar postad
Jag kan ana en rosa ton. Bra att du hade annan färg hemma. Hoppas du haft en härlig första dag på höstlovet!🍁
Svar: Tack! Nu är rummet vitt igen och så hör långt har jag haft ett skönt lov! Hoppas du har detsamma vad du än hittar på😊Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben