Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Konstrunda på Österlen.

 
I går mötte jag upp Anita och Micke i Malmö för att göra en gemensam tur ner till Kivik. Det hör till traditionen att göra ett besök på Österlen under påsken och dagarna för Konstrundan. Målet var Färgaregården där Anitas syster Helena ställde ut sina tuschteckningar för första gången. Såå fina! Helena lyckas fånga det unika som finns i varje ansikte och förmedlar mycket glädje i sina alster. 
Vi bjöds också på fika av gårdens ägare tillika Helenas svärföräldrar. Agnetha -svärmor och gårdsägare - ställde också ut sin keramik i form av fat, skålar och trädgårdskonst. Vackert!
 
 
 
Sen bar färden vidare ner mot Kiviks hamn och stranden. Underbara Österlen med sitt speciella ljus...
 
 
 
Vid ett sent lunch gjorde vi så entre på Kiviks Musteri där H anslöt och vi intog Kiviks Musteris egna påskbuffe med lax, sill, makrillfile, ansjovistårta, goda röror och mycket mer....
 
 
 
 
 
Mat och prat!
 
 
Tårta fick avsluta. Mums!
 
En kik in i Stinas kafe - musteriets egna kafe. Blev ingen fika där denna gången men väl värt ett besök om man har vägarna förbi.
 
 
 
 
Efter Musteriet begav vi oss vidare mot Svabesholm där vi möttes av mera konst, design och trädgård. Bland annat har Apotekarn öppnat även här. Inte lika stort som i Simrishamn men med samma fina sortiment.
 
 
 
 
Såsmåningom var det dags att skiljas åt från Oskarshamnparet som vände norrut. Har alltid lite svårt för att skiljas från dessa två. Finaste vännerna!
 
H och jag fortsatte västerut och gjorde stopp på Österlens chokladfabrik!
Inte dumt alls om ni frågar mig!
 
 
Ska visa fler bilder härifrån senare, men just idag, så här på påskaftons förmiddag, måste jag rusa vidare in i brödbak och förberedelser inför dagen. Om en stund lämnar vi för påskfirande i mitt föräldrahem där mina systrar med familjer väntar.
Det lär bli mer påskmat, grillning och tårta och jag ser verkligen fram emot att få spendera dagen i solsken med familjen hemma i nordvästskåne.
 
Så.
En härlig långfredag på östkusten med vänner byts mot härlig påskafton på västkusten.
Önskar er alla en riktigt Glad Påsk!
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben