Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man besöker chokladfabriken och planerar student.

 
Bilder från i fredags då vi lite oplanerat uner konstrundan på Österlen, stannade till vid Österlens chokladfabrik. En mysig liten fabrik, kafe och butik i en gammal byskola där praliner och choklad tillverkas skalenligt för hand med äkta och närproducerade ingredienser.
 
Jag köpte både praliner och choklad och lovar er att smaken skickade mig till chokladhimlen direkt.
 
 
Lakritspralinen alltså..!
 
 
 
Ett välsmakande stopp som fick avsluta konstrundan detta år.
 
 
 
Tiden rusar på och påsklovet har övergått i arbetsvecka. En kortare sådan och det känns märkligt att det redan är torsdag. 
 
H lämnade för Stockholm efter en veckas skånevistelse under gårdagen, och livet här hemma minimeras till två tonåringar och undertecknad. En skara på tre som fortsätter i rutiner och göranden medan naturen fullkomligt exploderar och luften är mättad med pollen.
 
Vi har börjat planera för mellansonens student och i går kväll blev så äntligen inbjudningarna klara för att skickas i väg. Det är min mor som gjort korten. Visst är de fina?
 
 
 
Som ni vet är det en hel del att fixa med inför en studentexamen- i allt i från inbjudningar, studentplansch och menyer- och jag är i färd med att googla recept och för att få i hop en respektabel studentmeny. Ett ganska roligt åtagande kan jag tycka men väl så prövande. 
Göra själv eller beställa?? Thats the question. I helgen har jag i alla fall bestämt mig för att baka hallonbiskvier som ska läggas i frysen tills det är dags. Bra med sådant som man kan förbereda.
 
 
Till sist:
 
Idag gjorde jag så premiärturen på cykel in till jobb, något tidigare i vår än vad jag själv hade trott. Men förutsättnigarna var bra: En morgontemperatur på tolv grader, lagom vind, sol och ett positivt sinnelag. Dessutom har träningscykeln gått sönder (!) vilket jag såg som ett tecken på att nu är det dags. Att tillryggalägga tre mil på cyklel mellan blommande rapsfält är inte att spotta på. Heja mig!
 
Kram Cecce
 
Eva N
Kommentar postad
Åh så goda pralinerna såg ut! Förstår att lakritspralinen var god!! Jättefint inbjudningskort din mamma gjort. Heja dig som är duktig och cyklar till jobbet 🙂
Svar: Tack Eva för pepp:-)Önskar dig en riktigt fin helg.

Kram Cecce
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben