Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man försöker undvika julstress.

 
Årets första lussebullebak gick av stapeln i helgen som gick och jag provade ett nytt recept, vilket alltid är trevligt. Ett recept med redning och fördeg som fick bullarna att bli sådär saftiga som lussebullar ska vara. Ska se om jag får tid att skriva ner receptet här så småningom.
Som ni märker spenderar jag inte alltför mycket tid här inne i min digitala dagbok längre, men jag försöker hålla den vid liv så långt jag har tid.
Tiden har jag egentligen men jag märker att jag alltmer prioriterar bort tiden med skrivandet till förmån för annat. Lite synd kan jag tycka men livet har sina svängningar.
 
Adventstiden och julförberedelserna är i alla fall i full gång. Jag försöker att inte dras med i julstressen men det är svårt att låta bli. 
 
 
Julgranen står ute på balkongen och väntar på att jag ska få tummarna loss att köpa en julgransfot, men julkrubban från Italien står på plats på pianot. Den är så fin tycker jag.
 
 
 
Favoritblomman i jul. Hyacinter.
 
 
Också lucia men följe. MIn adventsljusstake som alltid har sin plats på pianot i vardagsrummet år efter år. Vissa traditioner är till för att följas.
 
Hemmet är alltså adventspyntat och stjärnorna lyser med sin värme i fönstret och sprider den där mysiga stämningen som innfinner sig i december.
 
I helgen som gick var vi på 40-årsuppvaktning hos min svägerska. Ett härligt kalas med känt och okänt folk och fantastiskt goda kladdkakor.
 
 
 
Ett härligt kalas och ett uppskattat inslag i vintermörkret.
 
För övrigt är jag i full färd med att tänka julklappar och planera julfirandet. Har lyckats få i hop några julklappar men än är det många kvar. Har man fyra barn blir det en del även om vi dragit ner på klapparna rejält. På söndag ska vi tjuvstarta firandet hemma hos min syster och svåger då mina två äldsta ska fira julen i New York (!) och inte vill missa mormors köttbullar och julklappsspel. Alltså firar vi lite jul tillsammans redan på söndag.
Ser fram emot det, inte minst då mellansonen kommer hem från Jönköping. Vi har inte setts på tre månader så det ska bli kul.
 
På tal om helgen som kommer är jag mer eller mindre portad från hemmet. Min nittonåring ska få besök av flickvännen från Skellefteå och vill ha henne och lägenheten för sig själv. Det rådde en viss besvikelse när det gick upp för honom att mamman inte tänkte åka till Stockholm utan planerade för en hemmahelg innan jul.
Nåja. Mamman är snäll och flyttar hem till systern i Malmö, vilket gjorde Malmösystern glad. Delad glädje är dubbel glädje och jag hänger med och har i sak inget emot arrangemanget. Dessutom ska jag tillbringa fredagskvällen men min vän Lisbeht. Vi ska svinga ett glas rött, skvallra hemligheter och njuta av folkvimlet i storstan.
Så. Julstress eller inte. Livet ter sig ganska bra trots allt.
 
Kram Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben