Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Korv all inclusive!

 
Fortsätter med mina tips angående vardagsmat. Är just nu inne i en period då jag försöker hitta bra, enkla och smidiga recept att ta till under vardagarna men som ändå är "bra mat". För mig har det alltid varit viktigt att servera mat hemma som är lagad från grunden, även om det tar lite extra tid.
Tyvärr hamnar jag som många andra i att det går på slentrian och rätterna går på "repeat" lite för många gånger ibland...haha! För att råda bot på just detta och för att göra vardagsmatslagningen lite roligare har jag börjat leta efter nya recept. Min kollega Lisbeth och jag delar också recept med varandra. Bra att kunna hjälpas åt!
 
I går lagade jag en liknande rätt som nedan men använde kycklingben i stället som jag toppade med fetaost. Två recept i ett alltså! Varsågoda!
 
Och ja...svårare än så här behöver det inte vara:
 
 
Korv all inclusive
 
Kabanosskorvar eller andra kryddiga korvar 4-6 stycken
potatisar 6 stycken
morötter 3 stycken
palsternackor 3 stycken
fina smålökar/steklökar 8-10 stycken
ruccola 2 nävar
oliv/kallpressad rapsolja
salt och nymalen svartpeppar
 
Vitlökssås
 
cremefraiche 3 deciliter
riven vitlök 1-2 klyftor
hackade örter (persilja, basilika, timjan) 0.5 deciliter
salt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här: 
 
Sätt ugnen på 225 grader.

Skala rotsakerna och skär dem i grova bitar/klyftor, lägg dem i en ugnsform, gärna teflon och ringla över rejält med olja, salta, peppra och blanda runt och skjuts in i ugnen.

Koka smålökarna i ca 2 minuter, skala och ringla över dem olja+salt  och lägg dem sedan i ugnsformen, skaka runt.

Blanda ihop vitlökssåsen.

Dela korvarna på mitten och låt dem steka med i ugnen tills de blivit varma och fått lite färg.

Hacka ruccolan och vänd ner den i formen och servera "korvpannan" med såsen och ett gott bröd.
 
(Receptet är hämtat från vinochmatguiden.se)
 
Lycka till!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Det ser jättegott ut. Det ska jag testa.
Svar: Gör det! Enkelt men gott:-)
cecce