Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Ljuset och sportlovet.

 
Att vakna upp till måndag med solen som skiner och veta att man har en hel veckas ledighet framför, är inte så pjåkigt!
 
 
Och det är ungefär nu, vid denna tidpunkt på året, som det blir märkbart att ljuset börjat återvända. Det är i alla fall min hållpunkt när mörkret ligger som tätast. Bara vi kommer fram till sportlovet -
DÅ!
Det är också nu lusten att söka sig utomhus, sätter sig i benen och stegen osökt söker sig ner mot havet och stranden.
 
I lördags inget undantag. Vi var inte direkt ensamma om det tilltaget. En del tog fram cyklarna, andra löparskorna. Jag iklädde mig kameraväskan, vände objektivet mot horisonten och knäppte årets första vårbilder. 
 
Visst blir man glad?
 
 
 
 
Barsebäck.
 
 
 
 
 
 
Vintergäcken blommar för fullt!
 
 
 
Mer bilder från helgen:
 
 
Strandpromenaden avlöstes med en tur till föräldrahemmet där vi blev bjudna på äppelkaka och fika i uterummet.
 
 
Rebecca hjälpte mormor städa bokhyllan. Duktig unge!
Tonåringen bestämde sig för att stanna hos mormor och morfar för att idka kusinhäng och städa mer, medan H och jag återvände hem...
 
 
 
...för att igår sätta degen till årets första semlor som ska avnjutas nästa helg då vi firar H.s födelsedag.
Något ojämn gräddning som ni ser men de blev mjuka och fluffga såsom semlebullar ska vara. Torra semlor vill vi inte ha!
 
 
 
Och nu sitter jag här i sängen med datorn på magen, trots att det är måndag och tänker att jag har det förskräckligt bra som kan dricka kaffe långt in på förmiddagen utan att någon drar i mig.
H lämnade för Stockholm under gårdagskvällen, den ena tonåringen är hos mormor, den andra sover och mina andra ungdomar väntas inte hem förrän tidigast i morgon då sonen ryktas komma hem från Jönköping. Ja..sannerligen. Jag landade mjukt till slut i föräldraskapets berg-och-dalbana, vakna nätter och korvskinnsätande. 
 
Mina planer för dagen sträcker sig till Helsingborg (ska hämta hem Rebecca) och mera bak inför nästa helgs kalasande i Stockholm. Ja, och en hel del annat däremellan. 
 
Jag hälsar sprotlovet välkommen och tänker njuta varje uns ledig minut.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben