Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Måndagar och fredagar och allt däremellan.

 
 
 
Underbara vinterbilder från en svunnen helg i slutet på januari. Platsen är viken vid Hästängsudd dit H och jag tar vår tillflykt alltsom oftast då vi är i Stockholm. Utsikten är magisk sommar som vinter.
 
Nedan står jag under det trädet vid badplatsen. Sommartid är strandremsan belägen med solande folk, badbollar och barn med färgglada simringar. Ljudet av motorbåtar blandas med skrattande barn och skrikiga måsar.
 
Liksom att sommaren är levande och ljudlig,  gillar jag höstens och vinterns tystnad och vilsamma lugn.
 
 
Ett blött kallt regn slog emot vinterblekt skinn när jag stegade mot bussen genom Sofiaparken i Lund efter arbetstiden i eftermiddag. Ingen snö här inte. Just nu längtar jag mest av allt efter solen och våren, och skänkte en önskan till vädergudarna att vi ska slippa mer snö nu. Det är något speciellt när livet i naturen återvänder! Inte sant?
 
Nog med väderprat.
 
 Ikväll springer jag mellan tvättstugan och köksbordet där jag och Rebecca belägrat oss för kvällen med vars en kopp te.
 
 
 
 
Hon med matteläxa och sagoskrivande och jag med att skriva inlägg och upptäcka att jag missat betala Loopia för min domän. Suck! De räkningar/fakturor som kommer på mail har jag en tendens att missa. Hoppas i alla fall att den nyss utförda  transkationen gör att jag slipper alltför mycket strul.
 
Annars en bra arbetsvecka så här långt.
Kollegan och jag konstaterade i veckan att livet består av måndagar och fredagar. Allt däremellan går i en rasande fart.
Det mesta på rutin. Upp och hoppa pch iväg med bussen till jobb. Viktigt arbete på Sjukhusskolan. Hem med bussen igen. Matlagning och träning. Tvättider och läxlasning. Hopp i säng.
Sen repeat på det.
 
Och jag njuter av det förutsägbara och vilar i det som är. Gläds åt dagens höjdpunkt - ett nytt recept på kycklinggryta..haha!
Gudarna ska veta att mitt liv inte alltid sett ut så, och kanske är det just därför jag just nu är tacksam för det enkla och okomplicerade. Livet har lärt mig att helt enkelt vara nöjd med det jag har. Det är okey.
Jag överlever.
 
Tvättstugan nästa!
 
Kram Cecce
 
 
 
 
Kommentar postad
Att vara nöjd är verkligen inte det sämsta!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben