Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man middagstipsar om kycklingkalops med salvia och apelsin.

 
Fredag!!
 
Och jag sitter på tåget för ytterligare en helg i vår huvudstad. Rustar mig för betydligt mer snö än det jag är van vid, men hoppas det blir fina vinterdagar att pulsa omkring i. Det lär bli både vistelse i skärgården i lilla sjöhuset hos morbror och moster och i lägenheten vid Globen inne i stan - ett upplägg vi haft den senaste tiden. Ser fram emot det!
 
Som jag skrev i föregående inlägg så har vecka sex avlöpt enligt plan. Mitt uppställda mål om att cykla på träningscyklen en halvtimme om dagen under de vardagar jag inte är uppbokad på annat, följt av några styrkeövningar- håller i sig. Jag summerar således fyra pass denna vecka. Well done! Känns alltid bra när man når sitt mål. När jag cyklar är mitt mål att cykla så tungt som möjligt till förmån för att cykla långt och det är kul att mäta framgångarna på cyklens display. Sporrande om inte annat.
 
Är också nöjd med att jag fått till vardagsmaten lite extra denna vecka. I måndags gjorde jag en kycklinggryta efter ett nytt recept som jag hittat här och som jag delger nedan. En typ av kalops men med kyckling! Isak och Rebecca gav den full pott och det är ett recept jag kommer använda mig av fler gånger. En ny favorit här hemma I guess.
Nästa gång serverar jag grytan med ris i stället efter ungdomarnas önskan.
 
Middagstips till helgen kanske?
 
 
 
Kycklingkalops med apelsin och salvia 
 
kycklinglårfilé 800 gram
skivade gula lökar 2 stycken stora
skalade slantade morötter 2 stycken stora
finhackad färsk salvia 2 matskedar
kikoman soja 6 matskedar
colloritsoja 1-2 teskedar
smör 3 matskedar
grovmald kryddpeppar 2-3 teskedar
grovmald vitpeppar 1 tesked
grönskasbuljongtärning 1 styck
saften frän 1 apelsin
lagerblad 5 stycken
vatten 5 deciliter
salt 1 tesked
 
 
Skär kycklinglårfiléerna i 3 bitar per lår.
Fräs smör med peppar, salt och kycklingen.
Lägg ner löken i grytan och låt steka med en stund.
Häll på vatten och tillsätt morötterna, buljong, collorit, apelsinsaft, lagerblad, salvia och soja och låt småkoka tills moröttena är mjuka.
Tillsätt maizena under omrörning.
Servera gärna med kokt potatis som trycks till lite med en smörklick och smulad fetaost och rödbetor förstås.
 
Lycka till!
 
 
Önskar er alla en bra forstätting på fredagen och en skön helg!
 
Kram Cecce
 
 
 
Kommentar postad
Det lät riktigt gott!
Hoppas du får en skön vintrig helg :-) Eftersom det är normala temperaturer nu så finns det hopp för skidåkning här.
Kommentar postad
Woop woop!! Heja dig som klarart cykelmålet.
Ha en underbar helg i STHLM.
KRAM
Kommentar postad
Åh älskar middagstips så bra när man har slut på idéer!
Kommentar postad
Det där såg supergott ut! 😋