Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Vin-och lakritsprovning på Lakritsroten i Malmö.

 
I går kväll var kollegan Lisbeth och jag på vin och lakritsprovning i butiken Lakritsroten i Malmö!
Åååhh! Ja, ni som känner mig sedan tidigare och min passion för lakrits förstår ju att detta var himmelriket.
Vi fick lärar oss matcha vin med lakrits och gymnastisera smaklökarna rejält. Jag kan en del om lakrits sedan tidigare men är ingen vinkännare direkt. Spännande att få lära sig om hur smaksinnet fungerar och hur man gör för att få ut det optimala av upplevelsen. Vi fick smaka allt från söt till salt och även rökt lakrits. Jajamen...rökt laktrits finns minsann. Inte det godaste jag smakat men....intressant.
Vin och lakrits är en riktigt god kombination.
 
 
 
 
Här är vi - Lisbeth och jag kring bordet och lyssnar på denna dam....
 
 
 
...som gjorde kvällen både njutbar och lärorik!
 
 
 
 
Lakritsroten som butik finns både i Göteborg, Malmö och Stockholm.
Faktum är att jag redan 2010 satte min fot på Lakritsbutiken på Sveavägen, (där den då låg), och blev helt betagen i konceptet. Tänk! En butik med enbart lakrits från golv till tak. Kommer ihåg att jag sökte upp ägarinnan ute på lagret och frågade om hon inte ville öppna en butik i Malmö, vilket hon vänligt men bestämt tackade nej till haha! Själv var jag helt säker på att det var min mission i livet att starta lakritsbutik i Malmö.
Så blev det dock inte. Däremot sålde vi en del lakrits på trädgårdskafeet när det begav sig.
 
Idag finns det en hel del duktiga aktörer på lakritsmarknaden. Kul!
Har ni möjlighet så boka in er och era vänner på en lakritsprovning.
 
 
 
Den här burken fick följa med mig hem! 
 
 
Och de här burkarna med Muminmotiv från Haupt innehållande kulor med salt lakrits omsvept med dulche de leche och lingon. Oh my God!!
 
 
 
Köpte även en lakritsmarmelad (längs fram i bild) som jag ska avnjuta med en bit pecorino i morgon till frukost. Längtar redan.
 
En synnerligen välsmakande torsdagsafton som ni förstår!
 
Vill passa på att tacka för alla fina gratulationer i kommentarsfältet i föregående inlägg, gällande mina tio år med bloggen. Tack! Och välkommen in alla ni som kikar in för fösta gången. Ni är så klart extra välkomna.
Kul också att höra att några av er också hängt med mig över tid här inne, även då innehållet ändrats en del och frekvensen av inlägg inte är lika många som förr.
 
Nu ska jag fortsätta in i fredagskvällen med att hålla pizzan varm tills min H kommer hem. Han har tillbringat dagen i Göteborg med att hjälpa sin dotter att flytta och vinka av henne för fyra månaders vistelse i Sydamerika. Sånt kräver pizza och en stor kram. Minst!!
 
Må så gott och trevlig helg!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
så roligt, det är ju "min Eva", hon är galet duktig. lakrits och vin är verkligen spännande!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben