Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har ambitioner i terminsstart.

 
Det är ungefär så här det sett ut hemma hos oss om kvällarna denna i veckan som gått. Terminen började med matteprov för trettonåringen, vilket hon tyckte kändes så där. Själv tänker jag som lärare att det beror på syftet med provet. Är syftet att skanna av klassens kunskaper i ämnet för att lägga undervisningen på rätt nivå inför kommande veckor, kan ett "prov" ha sin plats. 
 
Nåväl. Köksbordet har varit belamrat med matteböcker, linjal, kladdpapper och pennor och kvällarna har använts till att lägga pannan i veck och bita sönder blyertpennor.
 
 
 
 
Bilderna till dagens inlägg har jag för övrigt tagit med mitt nya objektiv som jag fått av H. Fördelen med att ha gängat sig med en journalist och fotograf är att det finns full förståelse för önskan om nya kamerahus och objektiv all the time. Åh, blev så glad när jag fick överta hans 28-75 mm objektiv - ett bra mellanobjektiv till mina andra två. Tackar för detta,
 
Och nu blev det fredag och jag har packat väskan med så minimalt med klädtyg jag kan. Jag försöker packa med mig så lite som möjligt då jag gillar resa "lätt" och är alltid avundsjuk på de som lyckas se sådär svalt obehindrat resvana ut med endast EN väska och kläder utan fläckar och fullproppade fickor. Sanningen är att min packning idag, består till hälften av en stor borrmaskinsväska med borrmaskin, battei och tillbehör. Dessutom en fullmatad kameraväska, påse med extrastövlar och jobbväska med iPad och matsäck. Mina ambitioner spricker alltså även denna gång...haha!
 
Hur som helst ser jag fram emot en helg i Roslagens sköna natur med H. Ett stycke helg i mitten på januari att njuta av.
 
Kram och trevlig helg.
Cecce
Kommentar postad
Nä, det behövs inte ett prov första veckan på vårterminen. Man kan vänta en vecka eller två. Det är min åsikt både som mamma och lärare....
Packa lätt, det vet jag inte hur jag man gör. Jag har en kompis som har minsta väskan med när vi åker iväg och där lyckas hon få ner allt möjligt! Och hon har en ordning som jag bara kan drömma om!
Svar: Eller hur?😊Avundas alla som har packa-lätt-förmågan! Fast borrmaskiner brukar jag inte åka runt med, som tur är.Hoppas du haft en skön helg!
Kram Cecce
cecce
Kommentar postad
Nu har jag läst lite av dina inlägg på din blogg som jag aldrig varit in på tidigare. Jag slås av våra likheter med det vi håller på med både till yrke och fotografering och firar tio år :) :)
Ha det så gott :)
Svar: Hej Tina! Vad roligt att höra:-) Välkommen! Alltid roligt när man "känner igen sig". Och grattis till de tio till dig med!Kram Cecce
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben