Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Redo för 2019!

 
Gott Nytt År!
 
Vi firade nyårsafton hemma hos Mia i Helsingborg. Mia och Jonas med familj som jag firat nyår tillsammans med under de senaste femton åren (imponerande) gjorde kvällen  sådär minnesvärd som de alltid gör. Mia hade gjort fantastisk förrätt och huvudrätt och jag hade med mig minipavlovas som jag fyllde med vaniljkräm, hallon, mango och toppade med vispgrädde och passionsfrukt (och lakrits för de som ville).
 
 
 
Festlig dukning ala Mia!
 
 
Först blev vi bjudna på en fördrink med tilltugg i form av räk-och löjromssnittar och baconinlindade dadlar.
 
 
H och min finaste Rebecca.
 
Vad tycks om våra snygga glasögon, kvällen till ära?
Haha!
 
 
 
Förrätt med toastskivor och laxröra.
 
 
 
Den godaste oxfilen jag ätit på länge, serverades med potatisgratäng och rödvinssås.
 
 
 
Minipavlova och mango/vanlijglass.
 
 
 
Och champange så klart!
 
 
Partypinglor!
 
 
Vi sjöng in 2019 vid pianot och Abbas Happy New Year och inget öga var torrt, ty både Mia och Jonas är eminienta yrkesmusiker och vi sjöng hela repertoaren av jul och nyårssånger som sig bör en nyårsafton.
 
Sedan vi började fira nyår tillsammans 2001 har sällskapet förändrats på grund av livets olika omstädigheter: Några har fallit i från och nya kommit till, men vissa saker förändras aldrig. Oxfilen finns kvar liksom sången och musiken, vänskapen, skratten om minnena från förr. Härliga vänner, som betyder mycket. Inte minst har jag Mia och Jonas att tacka för att jag träffade H under en trädgårdsfest sommaren 2013. Hur tacksam är vi inte för det?
 
Och nu står vi här. Redo för ett 2019, som inleddes med vindbyar och stormstyrkor. Huva!
Således har vi mest stannat inomhus sånär på en snabb promenad längs havet och övningskörningsrunda med mellansonen. 
 
Sedan julafton har det varit fullt upp med firande på olika håll och konstellationer. Trevliga tillställningar i familjär atmosfär som efterföljdes av en tur till Jönköping för att hjälpa sonen att flyttstäda en lägenhet som ska lämnas för en annan.  Jag njuter av att få ha alla barnen och H omkring mig även om det föranleder trånga ytor och stort och mycket matintag...haha!
Så gärna! Känns förmätet att klaga och jag är tacksam för varenda stund i köksregionen och varje styck lagad pannkakslagg, pizzabit och framdukad måltid.
 
Får återkomma med fler uppdateringar i veckan, men nu ska jag återgå till att frottera mig i nyårsdagens sista timmar framför tv-apparaten och en och annan kvarvarande knäck.
 
Kram Cecce
 
Eva N
Kommentar postad
Gott Nytt År! Tack för allt du delar med dig av och för alla fantastiska bilder!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben