Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Efter festen.

 
De senaste dagarna har gått i ett flygande fläng i Roslagshuset i skärgården.
Håkan och jag har hjälpt min moster och morbror i en stor sommarfest för deras vänner. Jag hjälpte till med att göra tårta och fixa mat till buffen och Håkan hjälpte till med serveringen. Ett eminent teamarbete, trots att Håkan fortfarande bär runt på en virusinfektion som inte vill ge med sig.
 
Festen blev lyckad och herrskapet var nöjda när solen gick ner över viken och vi kunde summera i hop en trevlig men intensiv dag.
 
 
 
Delar av buffen. Rostbiffrullar med potatissallad...
 
 
....varmrökt lax och quinoasallad.
 
 
Det hela avslutades med marängjordgubbstårta. Världens godaste vill jag lova. På bilden ser vi en glutenfri och mjölkfri varaiant av den här tårtan.
 
 
 
Förutom att ombesörja festligheter har vi hunnit njuta av denna sommarvyn. Fantastiskt att få vakna till vågskvalp mot bryggan, ljudet från en och annan motorbåt och fåglar som skrattar.
 
 
 
Det har även blivit en och annan tur in till stan, bland annat till vårdcentralen för provtagning för Håkan som inte vill bli riktigt frisk.
 
 
 
Hm...sommarrensning kan man ju också ägna sig åt! Vi har tömt Håkans lägenhet på diverse prylar. 
Längtar tills vi har ett och samma boende och kan koncentrera oss på att ha alla pinaler på ett och samma ställe. Det kommer...
 
 
 
 
Och här. En något överexponerad bild på mig på Snälltåget på väg hem till Skåne.
I går åkte jag hem för att ta hand om mina tonåringar. Det tar lite på krafterna att ha split-vison-varande men är ändå så värt. Studentsonen tillbringar sommaren på hemmaplan med att söka jobb inför hösten och min trettonåring växlar mellan att vara hos sin pappa och att hänga med mig.
 
 
 
Alltid skönt att komma hem och krama om mina ungar. Igår kväll gjorde Rebecca och jag gemensam sak och tog på oss promenadskorna och gick en lång runda i julikvällen med musik i lurarna och frisk takt i stegen.
 
Så.
Jag befinner mig alltså hemma i skåne i fredagsmorgonen. Dricker kaffe och laddar för en dag då jag bland annat ska ombesörja att tre fjortonåringar ska komma med rätt tåg till Båstad där de ska tillbringa helgen tillsammans med den fjärde. Om en stund ska vi ta bussen in till Lund. Heja!
 
Håkan och jag möts i nästa vecka i Göteborg där vi ska hjälpa Håkans dotter med praktiska ting i hennes nya lägenhet innan vi styr kosan söderut. Eller norrut. Det är lite så det ser ut denna sommar, som inte riktig ser ut som de tidigare på grund av olika anledningar.
Sjukdom. flytt, nytt arbete, bröllop och andra stora saker som vi planerar för.  Semesterkänslan har något svårt att infinna sig, men försöker njuta av varje minut ledig tid ändå.
 
 
Kram till er alla!
 
Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben