Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

På egen hand.

 
God förmiddag.
 
Ja...även om jag fortfarande befinner mig i sängläge närmar sig hälsningsfrasen snarare ett god förmiddag än god morgon. Är det semester så är det. Och jag skulle ljuga om jag påstod att jag inte så här långt in i sommaren inte hittat det där skööööna läget där jag kommit ner i varv en smula och liksom tar dagen som den kommer. De senaste dagarna har jag befunnit mig i någon slags ensamvarande. Så som det kan bli när man härbärgerar med två tonåringar som mest befinner sig bakom stängda dörrar, bildligt som bokstavligt, och mest kikar fram när det vankas mat. Håkan är fortfarande kvar i Stockholm och sysselsätter sig med praktiska ting. Således har jag haft fri tid att spendera så som jag vill.
Jag har varit i Helsingborg och hälsat på min vän MIa, som ska spela på vår vigsel i augusti. Vi pratade bröllop, uppdaterade oss om det senaste och käkade utomordentligt god kycklingpaj och smörstekta nektariner med vaniljglass. En härlig måndag.
 
Igår gjorde jag mest ingenting. Bilderna är från en promenad jag tog på kvällskvisten med en av sommarpratarna i lurarna. En vacker afton om än västkustblåsig.
 
 
"Vår" brygga. Här brukar Håkan ta sitt morgondopp. Sitt lunchdopp. Sitt kvällsdopp...haha!
Ibland bara sitter vi här med näsorna mot horisonten och andas. Pratar. Svingar våra vinglas mot solnedgången och känner oss tacksamma över hur det blev och det som är.
 
 
 
Gjorde en potatissallad igår med fetaost som blev riktigt god, även om bilden kanske inte gör den rättvisa. Åt den ljummen tillsammans med lax och grönsallad. Receptet hittar ni här.
Enkel men god sommarmat när den är som bäst.
 
Idag ska jag och Rebecka ta tåget till Göteborg för att sammanstråla med Håkan. Vi ska hjälpa Håkans dotter med praktiska saker i hennes lägenhet och så ska vi hälsa på min syster och kusinerna där. Ser fram emot att komma iväg några dagar längs västkusten.
 
Dags att resa sig från sänghalmen och ta tag i dagen och packningen alltså.
Önskar er en fin sommaronsdag alla ni som kikar in här!
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben