Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Godaste jordgubbstårtan?

 
Godaste jordgubbstårtan?
 
 
I alla fall har ovanstående tårta fått tjänstgöra i bjudningar jag haft under årens lopp och varit mycket uppskattad. Marängtårtan med vaniljsmörkräm och jordgubbar är också det mest nedladdade bakverk jag har här inne och har genererat en hel del genomströmning i receptsökningar, vilket jag så klart är glad för.
Första gången jag bakade tårtan var till Emmas konfirmation 2009, och sedan dess har den hängt med på olika födelsedagskalas, studentmottagningar och konfirmationer.
 
Även i år, när mellansonen nu tar studenten kommer den att finnas med på buffebordet då den går bra att förbereda flera dagar i förväg och läggs ihop samma dag som den ska ätas. 
Perfekt.
Alltså håller jag som bäst på att baka marängbottnar till studenttårtorna. Det och mycket annat ska hinnas med denna vecka och jag är utan att överdriva lätt stressad inför studentdagen.
Det är min tredje student men första gången jag fixar all maten på egen hand.
 
Receptet hittar ni i detta inlägg:
 
 
Nåja, Det ska säkert gå vägen!
 
 
Sedan jag skrev här inne senast har jag och Håkan hunnit med att vara i Göteborg för att hjälpa Håkans dotter med att göra Ikea och hjälpa till med diverse fix i hennes nya lägenhet. Samtidigt passade vi på att hälsa på min syster och svåger och kusinerna och blev som vanligt kungligt mottagna med grillkväll och trevligt sällskap. Alltid mysigt att kika in i stooora huset på Hisingen.
Studentsonen skulle jobba på en musikfestival i stan och kunde på så sätt också få skjuts upp, och sovplats hos kusinen.
 
 
 
I fredagskväll hamnade vi på studentfest hemma hos kollegan Lisbeth, vars son också tog studenten. En härlig fest med god mat och härligt folk. Lite avis är jag för att hon nu har gjort "sitt".
 
 
 
 
 
Nu håller jag tummarna för att vädergudarna bestämmer sig för att det ska bli fint väder även den dag sonen tar studenten. Blir så mycket lättare så.
 
För mig börjar det nu dra ihop sig för sommarlov. I morgon har mina elever sin sista skoldag och även om jag fortsätter arbeta någon vecka till känns det som sommarlov när eleverna lämnat.
Härliga tid när hela sommaren ligger orörd framför.
 
Men först blir det som sagt studentskiva och enligt mina uppgjorda listor. Heja! Det är hursomhelst en härlig dag att se fram emot. Ett mål som man som förälder sätter upp för sina barn, en milstolpe i livet.
 
Till sist en bild på mig i bilen på väg från centralstationen efter att ha avlämnat Håkan. En inte helt ovanlig bild de senaste tre och ett halvt åren..haha!
 
 
 
Hej hej!
 
Kram Cecce
Eva N
Kommentar postad
Tårtan ser fantastiskt god ut! Jag är säker på att du fixar allt "studentfix" galant! Kram
Svar: Tack! All pepp behöves:-)Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben