Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

I sommarledighet.

 
Midsommarhelgen har passerat och jag är i full färd med att acklimatisera mig i sommarledigheten. Dagarna går åt till lite av varje och det är svårare än vanligt att landa efter terminen. Kan bero på en nyss avklarad student, att det blåser förändringsvindar när det gäller mitt jobb, att vi har ett bröllop att planera, att sjukdomarna avlöser varandra i familjeledet och att mitt kylskåp bestämt sig för att lägga av. Inga stooora saker men tillräckliga för att hålla stressnivåerna i schack.
 
Midsommarhelgen var ljuvlig. 
På midsommarafton var vi i mitt föräldrahem och firade tillsammans med storfamiljen. Syskon och syskonbarn i en härlig röra åt sill, nypotatis, grillmat och jordgubbstårta. 
Precis som det ska vara.
 
 
 
Mina två äldsta var med och firade (till höger i bild).
 
 
Jag hade bakat jordgubbstårta med jordgubbsmousse och citronkräm och min syster hade bakat en mjölkfri paj med fläderkräm.
 
 
Ingen midsommar utan tårta...
 
 
...kubbspel...
 
 
...och fotboll på det.
 
 
Lilla E fyller år i dagarna och vi passade på att fira henne också med tårta och paket.
 
 
 
På midsommardagen fortsatte firandet med Håkans familj i Broby. En solig dag med mycket god mat och dryck och framförallt härligt sällskap! 
 
 
Summerar en riktigt skön och livgivande midsommarhelg 2019!
 
Lite smolk i bägaren är att äldsta sonen råkat ut för ytterligare en hjärnskakning och tillbringar det som skulle vara en skön början på sommarlovet på hemmaplan med att ligga i sängen och inte kunna göra så mycket mer än så. 
Fler läkarbesök lär vänta på sig men jag håller tummarna för att han snart ska känna sig bättre och kunna ta tag i flytten till nya lägenheten i Jönköping.
 
Håkan är i alla fall på skånsk mark sedan midsommar och vi ser fram emot att tillbringa mer eller mindre hela sommaren tillsammans ömsom i skåne ömsom i Stockholm.
Vi är i full fart med att planera bröllopet i augusti. Har nästan bestämt mig för klänning och brudbukett, men är inte helt klar gällande övrig utstyrsel. Det är mycket som ska ordnas och fixas och på fredag ska vi planera bröllopsbuffen. Spännande!
 
Och så har jag köpt ett nytt kylskåp. Bara en sådan sak! Inte helt lätt att bestämma sig för sort, prisläge, färg och storlek. Vi hittade ett till slut och jag tackar gud för att Håkan var här och kunde hjälpa till med att köra släp och bära upp otympligt kylskåp till andra våningen.
Vi slet rätt tungt igår minsann...haha!
 
Glad och nöjd över att ha inlett vår sommarledighet, över att ha ett kylskåp värdig sitt namn och över förvissningen om att allt löser sig till det bästa ska jag nu fortsätta in i sommarkvällen tillsammans med de mina. Vi har redan börjat vända på dygnet. Sköna, ljumma och ljusa sommarkvällar är för vackra för att sovas bort.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben