Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

I väntans tider

 
I brist på annat blir det bilder från i helgen och skärgården.
Sommarblomster...
 
 
...dramatiska vyer över viken...
 
 
...och en ekorre jag lyckades fånga på bild under promenaden mellan skärgårdshuset och busshållsplatsen.
 
 
 
 
Inläggets rubrik får annars sammanfatta den bubbla jag befinner mig i nu. I dubbel bemärkelse. Väntan på att studentförberedelserna ska sätta igång på allvar. Väntan på ett kommande bröllop. Och i kväll - väntan på att få sätta mig i bilen och köra till Lunds centralstation för att hämta hem Håkan som landar på skånsk mark vid tiotiden i kväll.
 
Att vi befinner oss i studenttider märks på olika sätt, inte minst här i byn där jag bor. Studentsonen himself är själv iväg på tre olika studenter ikväll och nästa vecka är det dags för hans egen. Jag har förberett mig på alla de sätt jag kan och ikväll bakas det sista italienska olivbrödet för infrysning. Sedan är det bara att vänta. Mycket av maten går inte att göra förrän dagen/dagarna innan. Det handlar om, som för så mycket annat, om planering när man ska hålla i stora festligheter och just nu skriver jag detaljerade listor över allt som ska handlas och i vilken ordning alla rätter ska göras. Det kommer nog att gå bra, även om det så klart är nervöst.
 
Det är första gången sedan skilsmässan för sanrt tio år sedan som alla I:s släktingar och vänner från båda sidor samlas, så det känns både extra roligt men också lite nervöst.
Känns bra att kunna göra detta för sonen om inte annat.
 
Denna vecka har jag cyklat till jobbet alla dagar, vilket jag är stolt över. Idag när temperaturen snuddar vid trettio grader var det helt underbart. Cyklade i klänning och svettades trots att vinden låg på.  Lyssnar alltid på poddar när jag cyklar vilket gör att jag ibland glömmer bort motvind och alltför snabbt förbipasserande bilar. Dessutom lär jag mig en hel del tänkvärda saker. Idag lyssnade jag på Framgångspodden. Brukar ni lyssna på den? Får alltid så många bra tips med mig därifrån, tycker jag.
 
 
Vad mer då?
Inte så mycket. Känner ett visst stresspåslag över allt som ska hinnas med framöver, min otillräcklighet och det faktum att jag inte träffat min äldsta son sedan i julas. 
Längtar efter att få hem honom över sommaren och inte minst att få gå på sommarlov och ledighet och kunna grotta ner mig på allvar i trivialiteter som viktigheter gällande mitt och Håkans bröllop i augusti. 
 
Ska försöka bli bättre på att uppdatera här inne, med allt jag har för mig. Men nu är det hög tid att fälla i hop datorn och bege mig ut i sommarkvällen för att hämta Håkan på stationen.
 
Hoppas ni alla får en fin nationaldag i morgon.
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben