Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Rosor, bigarråer och choklad.

 
På väg hem från en helg i skärgården. Som vanligt lite vemodigt att lämna. Å andra sidan är det snart sommarlov och vi slipper avbrott och centralstationer i minst sex veckor. Inte utan att jag ser fram emot det.
 
I fredags kom våra, numera gemensamma vänner, Ann-Louise och Roger på besök till skärgårdshuset. Alltid lika mysigt och trevligt när vi ses. Ann-Louise och jag har ju känt varandra ett tag nu. Året var 2011 då vi sammanstrålade första gången på en bloggträff i Stockholm. Sedan dess har vi träffats regelbundet och numera med våra män i släptåg och Ann-Louise och Roger tillhör nu vår krets av gemensamma vänner. Fina vänner dessutom som kommer med rosor, bigarråer och choklad och efterlämnar en skön känsla av tacksamhet av att vi fått lära känna just dessa två.
 
 
Vi började med fika på trädäcket med köpekagor (som vi säger i skåne) och kaffe...
 
 
 
...som sedan övergick i middag på detsamma medan solen gick ner över viken vilket till sist fick oss att söka värmen inomhus tillsammans med svenska jordgubbar och glass.
 
 
 
Det är ju detta vi längtat efter hela vintern!
 
 
Vi hade lite tur med vädret då solen visade sig i fredags, just när vännerna var på besök. 
 
Sköna helgdagar alltså. Mycket mat och dryck. Omväxlande väder. Fina samtal om sådant som varit och sådant som kommer. Jobbiga saker och roliga saker. 
Dåtid och nutid men framförallt framtiden växer sig större och banar vägen ut ur ärrvävnader och aj-i-hjärtat.
 
Det kommer att bli bra.
 
 
Håkan och jag räknade ut att vi under de senaste fyra åren tillbringat sammanlagt cirka fyra dygn (200 timmar)  på Lunds och Stockholms centralstationer i väntan på tåg som ska ta oss söder- eller norrut. Ganska bra jobbat om jag får säga det själv. Fyra dygn av att mötas och skiljas, utrop av välkommen och hejdå, glädje och vemod. 
Livet på en centralstation...
 
 
Nu ska jag hem och krama om mina tonåringar. Två veckor kvar innan vi kan titulera oss sommarhärliga. Två veckor med avslutande aktiviteter, förberedande göromål och studentuppvaktningar.
Hej, hej.
 
Kram Cecce

Ann-Louise
Kommentar postad
Mumsigt, fint och hjärtligt! Som alltid. Kram, ni fina människor 💕

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben