Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Köttfärspaj och kvinnokraft i Oskarshamn.

 
Vi käkar alltid köttfärspaj - jag och Anita när vi ses. Så har det varit de senaste trettio (!) åren och så lär det fortsätta i de kommande trettio. Vissa traditioner är till för att hållas.
 
 
Inläggets första bild blir från helgen som gick blir alltså Anitas supergoda köttfärspaj som vi avnjöt i fredagskväll när jag anlänt till Oskarshamn. Denna fina lilla stad vid östkusten dit jag ofta tagit min tillfllykt under åren. Det har blivit många fina stunder, trygga samtal, roliga minnen och inte minst upplevelser under åren då jag och Charlotte startade och drev vårt trädgårdskafe. Och så alla människor jag lärt känna, varav några jag bär med mig i hjärtat resten av mitt liv.
Tack!
 
 
 
 
Jag och Anita levde runt i förlustelserna...haha! Vi köpte bakelser från anrika Nilssons konditori, smuttade på Baileys, promenerade genom stan i lördagsvimlet, skrattade åt tokigheter från förr, planerade lördagskvällens meny och delade slutligen samma lakansväv under dygnets mörka timmar.
 
 
 
 
I lördagskväll skålade vi i champagne  tillsammans med Ramona och Terese...
 
  
 
....bjöd på rotsakspizza till förrätt, oxrullader till huvudrätt...
 
 
...och kladdkaka med baileysmousse till efterrätt! 
 
M u m s!
 
 
 
 
Fina vänner!
 
 
 
 
Så mycket kvinnokraft kring bordet i ett och samma rum, i en och samma kväll. Vi fyra - i livets mittfåra med erfarenheter att dela, lära oss av - och leva vidare i.
Vackra kraftfulla kvinnor som jag är glad över att få finnas kring.
 
 
 
I söndags, innan det var dags för mig att styra kosan hemåt igen, gick Anita och jag en lång promenad ner mot havet.
Nästa gång jag kommer hit kommer sommaren vara i full gång och bryggorna fulla med båtar.
 
 
 
En härlig helg som tog slut alldeles för snabbt.
 
Fredag blev till måndag och jag hinner dåligt med att uppdatera i detta forum. Jag sveps med i nuet och njuter av att vara närvarande i det som är. Glad för att jag har en måndag att vakna upp i, ett arbete att gå till, en familj att sköta, vänner att vårda och köttfärspajstradition att längta till
Vad mer kan man begära?
 
Not much.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben