Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När året är 2015, man får ett chokladhjärta och har fredagslängtan.

 
Året var 2015 skulle jag tro, och min äldsta Emma och jag möttes för en lunch på Nova i Lund. Hon bodde då i Tyskland för studier och gladde sin moder med sin närvaro över helgen. 
 
Sedan dess har nya studier påbörjats, studier avslutats, examen firats och däremellan studier i Australien och resa i Asien. Bra jobbat!
 
Nu har hon landat i Lund och påbörjat sin första anställning som civilekonom. Igår tog jag vägen hem till henne efter jobb, för att kurera med apelsiner, choklad och alvedon då hon insjuknat i en influensaliknande virusbacill. Vi drack te vid stora köksbordet och mumsade i oss brieost och fröknäcke. Jag höll behörigt avstånd då jag inte vill bli sjuk, men tänkte att det är synd att vi inte hinner ses oftare trots att vi bor relativt nära varandra. Osynkade i arbetstider, sociala aktiviteter och resor till stockholm gör att det blir svårt att hinna ses.
Vi har i alla fall bokat in en gemensam resa till Stockholm om några veckor och det ser jag fram emot. 
 
 
Åh! Det finaste och godaste chokladhjärtat med fyllning av lakritsfudge gav hon mig i present i går. Bara så där. Tack!!
Delad glädje är dubbel glädje så jag tog med mig chokladhjärtat till jobb i dag och delade med min kollega Lisbeth! Hon är lika lakritstokig som jag och inte så nödbedd när det kommer till choklad!
Sånt gillas en torsdagseftermiddag när molnen ligger lågt och innetemperaturen närmade sig sjutton grader på grund av något fel som ingen av oss förstod. Brr!
 
 
 
Hittade förresten en gammal bild på Lisbeth och mig - också tagen i mars 2015 då vi var inbjudna till ett event på Yves Rocher i Malmö. Fyra år sedan....Tiden går, men fortfarande goa vänner och kollegor.
 
 
 
 
I morgon möts vi igen för att inta fredagens första kopp kaffe inom kommunala väggar. Om vi inte blåst bort innan dess, vill säga. Just nu viner vinden runt husknuten och det har utlovats storm i morgon. Jag hoppas komma iväg med tåget till Stockholm som vanligt men är beredd på förseningar. Väder rår man liksom inte på.
 
Storm eller inte - i morgon är det fredag och alltså min tur att ta mig till Stockholm. H och jag har än så länge inga vidlyftiga planer och jag ser fram emot en lugn helg i huvudstaden. 
Sysslolösa brukar vi i alla fall sällan vara.
 
Väskan är packad och jag ser fram emot en god natts sömn medan torsdag blir till fredag.
Helgen kan börja.
 
Kram Cecce
 
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben