Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man planerar, flanerar och summerar.

 
Intensiva men fina dagar har passerat sedan jag kikade in här sist.
 
I torsdagskväll åkte jag och Håkan till Helsingborg för att lyssna på en vän och hans band på deras releasefest, då de släppt ny platta på Spotify. Således hamnade vi på Charles Dickens Bar i centrala stan och njöt av skön musik. Innan dess hann vi med att njuta ev vars en Helsingborgsglass nere vid hamnen.
 
Underbart!
 
 
Kladdkaka med turkisk peppar och hallon.
 
 
I fredags eftermiddag var vi hemma hos Sofija och hennes familj i Helsingborg. Sofija är gift med min kusin. Hon är dessutom präst och gillar lakrits i samma omfång som undertecknad. Vem kan då vara bättre att viga oss i sommar...haha!?
Skåmt och sido. Nu är det inte för lakritsens skull enbart som vi valt henne som vigselpräst utan också för hennes värme, ödmjukhet, kunskap och yrkesskicklighet. 
Det kändes bra och tryggt att bli guidad av Sofija genom cermonin samtidigt som lakritskladdkaka med hallon intogs med god aptit.   Övertygad om att det kommer bli en fin vigsel.
 
 
 
I lördags var det dags igen. Vi gav oss i väg i arla morgonstund upp mot mitt föräldrahem för att bli bjudna på frukost och diskutera igenom inbjudningarna till bröllopet som min mor ska hjälpa oss med. Hon är nämligen en fena på att göra fina kort/inbjudningar och det kändes som ett naturligt val att be henne hjälpa oss med det.
 
 
 
Efter frukosten gick turen till Brunnby där vi mötte församlingens vaktmästare som skulle visa oss församlingshemmet där vi ska ha middagsbuffen efter vigseln. En vacker skånelänga med den underbar park därtill och perfekt att samlas efter vigseln.
 
Som ni märker börjar vissa saker falla på plats. Nu är datum, präst, kyrka och festlokal spikad.
Skönt!
 
Dagen fortsatte i Landskrona där vi mötte upp min blivande svägerska och svåger. Vi hade nämligen lovat att vara barnvakt åt lilla L, medan föräldrarna var upptagna med repetitioner inför en konsert som skulle hållas under eftermiddagen.
 
Det blev en lång tur genom Landskrona med barnvagn och sovande barn. Det var en positiv upplevelse av Landskrona med utsikt över Ven, Danmark och Öresund. Trots att staden bara ligger några mil ifrån min hemby har jag aldrig riktigt tagit mig tid att strosa omkring på gator, torg och kring Citadellet.
 
 
 
Utsiktspaus.
 
 
Fikapaus.
 
En mysig stund i solen med L.
Kvällen fortsatte i Helsingborg med restaurangbesök med svägerska, svåger och L. En underbar kväll på Kitchen & Table och skön promenad i solnedgången längs strandpromenaden.
 
 
 
 
Idag har vi mest tagit det lugnt, rensat förråd och käkat lunch nere i Lomma hamn. 
Temperaturen låg en bra bir över tjugogradersstrecket. En påminnelse om vad som komma skall och vi ser båda fram emot semester och sommarlov.
 
 
Så.
Slut på snabbresume.
 
Fick nyss besked från Håkan att tåget mot Stockholm är överfullt på grund av inställda turer. Tre tåg har blivit till ett, med överfulla vagnar som följd. Efter att ha fått stå en lång bit har han nu fått plats på golvet mellan två vagnar. Stackare...
Bättre avslut på helgen hade jag önskat honom.
 
Bättre går det för mig som ser fram emot att knoppa in i en skön säng och låta söndag bli till måndag. Endast en månad kvar innan sommarlovet.
Heja!
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben