Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man tar upp jakten på det perfekta browniesreceptet.

 
Har inte varit på något valborgsfirande i kväll, utan valt att ta det lugnt på hemmaplan i stället. Fick nog med frisk luft och vårkänslor under cykelfärderna till och från jobb idag, haha! Rapsfälten lyser gult och det är hisnande vackert. Sköna maj, välkommen! Jag är redo.
 
Istället för vårbilder, frestar jag med bilder på de brownies jag bakade i lördags och som nu ligger i frysen i väntan på studentfestligheterna i juni. Ska dekorera dem med grädde och hallon vid serveringen och hoppas de gör succe.
 
Det där med browniesrecept kan vara lite lurigt. De ska inte vara sega, inte torra och vara lagom chokladiga. Har varit på jakt efter det ultimata browniesreceptet ett tag och kanske jag äntligen hittat det inne hos Brinken bakar. Ialla fall blev jag nöjd med resultatet och smaken var himmelsk. Alla i familjen var överens om att det var förföriskt goda och det var svårt att inte äta för många. 
Jag bakade mina brownies i en mindre långpanna (20x30 cm) och fick ca 30 stycken brownies. 
Första omgången fick lite får kort tid i ugnen och blev för kladdiga för att jag skulle bli nöjd. Andra och tredje långpannan blev däremot perfekt. Det där med gräddningstid kan vara lite knepigt och man får prova sig fram.
 
 
 
Chokladiga supergoda brownies
 

170 gram smör
85 gram hackad mörk choklad
225 gram strösocker
30 gram ljust muscovadosocker
0,5 tsk salt
3 ägg (ca 150 gram ägg)
1 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver
1 tsk espressopulver (om man vill)
70 gram mjöl
50 gram kakao

Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn) och klä en form som är 20×20 cm med bakplåtspapper.  (Jag använde en form med måtten 20x30 cm)
Bryn smöret och blanda sen det med den hackade chokladen. Rör samman och ställ åt sidan för att svalna.
 Vispa ägg och socker riktigt fluffigt, minst 5 minuter (viktigt) i köksmaskin eller med elvisp.
Blanda ner smör- och chokladblandningen i ägg- och sockerfluffet.
 Blanda mjöl, salt, kakao, espressopulver och vanilj och vänd ner i smeten.
Häll smeten i formen och baka i ca 20-25 minuter, om du vill kan du mäta och innertemperaturen i mitten av kakan ska vara 96 grader. Tiden varierar väldigt mycket beroende på vilken slags form du har. 
Låt brownien svalna något, skär sedan upp och njut.
 

 
Sååå goda!
 
I morgon ska jag prova göra en omgång gluten/mjölkfria brownies efter samma recept och får återkomma med resultatet.
 
Nu är det dock dags för mig att tacka för en bra arbetsdag och behaglig valborgsmässoafton.
I morgon är jag ledig och ska göra mitt bästa för att ta vara på den på allra bästa sätt. Typ köpa nytt filter till köksfläkten som jag lyckats ta sönder, och hjälpa sonen hitta studentkostym till anständigt pris. Till sånt behöver man vara utvilad.
 
Kram Cecce