Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

I konferens och närvaro och en helg att minnas.

 
Lämnade Malmö i tisdagseftermiddag med denna vyn utanför mitt arbete.
Sorgligt. Tungt. Onödigt.
Min arbetsplats på Möllevångstorget i Malmö är belägrat med poliser och journalister och div tv-upptåg och det känns lite skrämmande. Vart är vi på väg?
 
Det var med blandade känslor jag och mina kollegor  tog oss i väg ner mot stationen för att bege oss till Stockholm. Två dagar i konferens och utbildning om elever med skolproblematisk närvaro. Viktigt och betydeslefullt.
 
 
Således har vi suttit mitt i stan på Convendum - ett konferenshotell mitt i stan på Vasagatan och blivit ännu bättre på det vi redan är bra på.
Finns mycket att lära och erfara kring dessa av våra barn och ungdomar som behöver en skola för alla - på riktigt.
Jättebra utbildning i Magelungens regi. Är hur nöjd som helst.
 
 Och så fick jag bo på hotell...
 
 
...och vakna till utsikten över Stockholms centralstation och slå mig ner framför en hotellfrukost och känna mig priviligierad och lyxig. Inte dumt alls.
 
 
 
 
Denna bilden knäppte en av mina kollegor på mig kvällen när vi kom fram och unnade oss ett glas vin på hotellet innan det var dags att hoppa i säng och ladda för konferens.
 
 
 
 
 
Det blev en hel del flanerande mellan innerstan och Convendum på Söder och lunchätande på Södra Teatern. Novemberstockholm gjorde sig bra trots höstdimma och regn. Det var skönt att få röra på sig mellan föreläsningar och allsköns god mat och fika. Ett överflöd av godsaker att fylla sig med mellan lärdomarna.
 
I torsdagskväll skiljdes våra kollegiala vägar åt. De på väg mot Skåne och jag på väg mot skärgården och maken. Hade en del komptid att ta ut vildet möjliggjorde att jag kunde ta fredagsledigt och stanna kvar över helgen. Great! Kändes bra att ha möjligheten nu när jag ändå var "hemma".
Summa sumarium har jag haft en fin arbetsvecka med mycket nytt och lärorikt att ta med mig in i mitt fortsatta arbete på grundskoleförvaltning och flexteam.
Yes, jag är nöjd.
 
Fredagen tillbringade jag med min fina vän Ann-Louise på teasalongen på Svenskt Tenn. Ska berätta mera senare och visa bilder från vår lunch.
Likaså slog Håkan och jag oss under fredagskvällen ner vid bordet hemma hos A och M och blev bjudna på en formidabel trerättersmiddag. 
En riktigt fin fredag som slutade hemma vid viken och vattnet och en och annan svan.
 
 
 
 
Som ni märker är jag efter i uppdaterinegn. Börjar bli mer regel än undantag. Det finns så mycket liv att leva och så lite tid vid datorn. TÄnker att jag måste bli bättre. Gillar ju att skriva. Fotografera. Minnas de små bra ögonblicken. Vi pratade om det- jag och Ann-Louise. Om hur fort livet går och att det egentligen är ganska få tillfällen i livet som det är sådär lugnt och behagligt.
Det gäller att ta vara på dem.
 
Nu är jag på väg hem med Snälltåget och landar hemma först vid ett sent tjugotvå.
Ny arbetsvecka hägrar och jag är glad att jag fyllt på mina energinivåer till brädden. Skärgårdsluft gör susen liksom stunderna i tvåsamhet som får mig att känna lugnet och tryggheten hela vägen in i magen. 
 
Hoppas ni alla haft en riktigt skön helg.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben