Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Chokladbollen och fjortonåringen.


(null)

Skriver på mobilen vid kvällsbelyst köksbord.
Jag är ganska trött. Men nöjd.
Nöjd över att tillryggalagt en arbetsvecka (ja, snart i alla fall) på nya jobbet. Jag trivs och det är utmanande på ett lagom vis.
Och så är jag nöjd över att ha en glad nybliven fjortonåring i boet. Vi har firat min Rebecca idag, som fyller fjorton. Ni vet, varken vuxen eller barn utan någonstans  emellan.  Livet är svårt och kul på samma gång och sinnesstämningarna växlar som vädret i april.
Vi firade henne tidigt i morse med paket och en jättechokladboll!! Kanske inte helt enligt kostcirkeln men en tradition ovillig att brytas i barnaflocken. Men gör helt enkelt en sats chokladbollssmet och rullar ihop till en enda stor boll. More is more! Inmundigas mellan paketöppningarna och resterna sparas i kylen i hopp om att ingen (syskon eller mamma ) ska tjuväta på dyrgripen. Det blir alltid tjafs om det där...haha! Jag är  oskyldig i alla fall....
 
(null)

I kväll fortsatte firandet med mer paket och hämtmat från bygdens krog och kladdkaka med färska jordgubbar, inhandlade på torget på Möllan i Malmö på vägen hem.
Jag har nämligen lyckan att ha min arbetsplats belägen precis invid Möllevångstorget. Fantastisk marknadsplats med all världens grönsaker, frukter och bär till ett förmånligt pris!

(null)

(null)

På söndag ska vi fortsätta kalasandet med släkt och vänner.  Mer tårta planeras och i kväll har jag gjort tre olika sorters tårtbottnar. En marängbotten, ett sockerkaksanslag och en mördegsbotten. Planen är en Sans Rival med daim och en äppelmarängtårta.
Helgen är således räddad! Både vad gäller arbetsinsats i köket och sötsaksintag.

I morgon kommer mannen hem från Stockholm vilket kryddar helgen ytterligare. 
Längtar alltid efter helgen och tvåsamheten.
En fin födelsedagstorsdag och fin helg i sikte även om den kommer försvinna i kalasfixande. En och annan vilsam stund i soffan lär nog hinnas med.

Kram Cecce
Eva N
Kommentar postad
Grattis till fjortonåringen!
Svar: Tack🤗
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben