Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Fredag på räls!

(null)
Min väska från Bagasi. se som jag bär med mig på resan mellan väst och öst.

Fredag och jag sitter på tåget mot Stockholm.
Älskar att åka tåg! Speciellt på fredagar (söndagar inte lika kul).  Jag lämnar en arbetsvecka bakom mig och åker mot helg och ledighet. Dessutom infinner sig alltid den där känslan av att jag är på rymmen...haha! Friheten lurar runt hörnet.
Nåja. Så illa är det inte att jag har något att fly från, men ändå. Ni förstår.

Idag åkte jag från Malmö istället för från Lund, som jag gjort de senaste fyra åren. Och så lär det fortsätta, åtminstone om fredagarna när jag lämnar för Stockholm.  Det kändes ovant och resfebern infann sig plötligt.  Är inte alls hemma på Malmö Centralstation och har inte koll på spår och tåg. Det gick dock bra och jag hade inte behövt den timmen tillgodo som jag hade att spendera innan avgång.

(null)

Måste säga att jag tycker de har bra matalternativ på Sj/snabbtåg. Idag har jag unnat mig ett mellanmål bestående av lax, potatissallad och grönsallad. Lagom mycket för att hålla hungern i schack.  Gott är det med.
Och så kaffe så klart.
Hoppade dock över kanelbullen, kanelbullens dag till trots. Ska jag äta kanelbullar ska de helst vara mina egenbakade. Om jag nu får skryta är de absolut de godaste.
Recept på mina bullar hittar du bland annat i detta inlägg.

(null)

Det slog mig för några minuter sedan att Håkan och jag firar årsdag i helgen. För fyra år sedan den första helgen i oktober sammanstrålade vi efter en hastigt påkommen anledning i Stockholm på restaurang Faros på Söder i Stockholm. Efter den kvällen blev mitt liv sig inte riktigt likt igen...haha! Ja, och resten vet ni ju.
Fyra år! 
Känns som en evighet sedan och ändå alldeles nyss.

Första bilden jag smsade till Håkan den 2 oktober 2015 var denna:

(null)

En vacker solig lördag i början på oktober 2015.

Först bilden på oss tillsammans togs i december samma år på framför ett marknadsstånd på julmarknaden i gamla stan.

(null)

Lämnar nostalgiska tankegångar och så här långt på spåret med Norrköping som nästa station blickar jag framåt. In i helgen men mannen som numera är en självklar del av mitt liv. 
Så.
Vi har inga direkta planer mer än att ta det lugnt. Gå promenader på slingrande vägar i skärgårdsvegetation. Titta på havet. Tända en brasa. Ställa iordning ett och annat inför framtiden.
En liten bit då. En liten bit nu. Men mest nu.

Ska tillbringa resten av restiden med att kolla på Outlander. En serie som många av säkert redan sett men som fångat mitt intresse först nu.

Önskar er alla en skön helg!
Kram Cecce 
Kommentar postad
Vilket mysigt inlägg! Hoppas du får en lika härlig helg! :D
Svar: Åh, tack😊 Helgen blev fiin! Hoppas din var detsamma!
Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben