Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har kalasmåndag och förbereder sig för avslut.

 
Försöker skriva ett anständigt inlägg här samtidigt som jag tittar på Hela Sverige Bakar på tv. Det går sådär...haha! Blir så sugen på att börja baka igen när jag ser hemmabagarna fara runt i rutan och åstadkomma de mest kreativa pajerna som är kvällens tema. Ni som följt mig här genom åren har säkert märkt att recepten inte duggar lika tätt längre - ja, nästan inte alls.
I dag har jag dock påbörjat en prinsesstårta på jobbet, som jag och Lisbeth ska bjuda på, på fredag då det är våran sista arbetsdag på Sjukhusskolan. Lusten att baka finns fortfarande och ges det möjlighet någon gång i framtiden att sätta upp ett kafe någonstans är jag inte sen på att hoppa på.
 
I måndags hade vi kalas här hemma för mellansonen som fyllde nitton. Inte klokt. Nitton!
Dinosaurier, svärd och pokemonkort har fått ge vika för rakapparater och körkortspengar och jag försöker bara hänga med!
 
Vi firade med italiensk buffe med olika italienska charkuterier, ostar, pastasallad och frukter som jag beställt i vår lokala Ica-butik och avslutade med cheesecake med dulce de leche och krossad daim som jag förberett förra veckan. Ingen i sällskapet gick hungriga härifrån, det är jag säker på.
En trevlig afton och vi konstaterade att det man borde fira mer på måndagar...haha!
En bra start på veckan.
 
 
 
 
 
 
 
Vad mer då?
 
Jag är i full färd med att avsluta mitt arbete på Sjukhusskolan. Jag rensar lådor, dokument och sorterar mailboxen och sparar sådant som är viktigt. Efter tjugo år i Lunds kommun blir det en del.
Jag har trivts så fantastiskt bra med mitt jobb på Sjukhusskolan och det känns så klart lite vemodigt att sluta. Samtidigt är det dags att gå vidare. All förändring är utveckling och jag är säker på att jag kommer trivas även i det nya i Malmö. Det blit utvecklande att få starta upp i ett nytt team med nya utmaningar i att arbeta för att ge hemmasittare en väg in tillbaka till en meningsfull skolgång igen.
 
Nu ska jag dock avsluta denna onsdag med att fälla i hop den här datorn och se till att komma i säng.
Sömnen är viktig har jag insett. Sova är alldeles för viktigt för att slarvas bort.
 
Kram Cecce
Y
Kommentar postad
Jisses Cecce, 19 år sedan jag hade en blöjtung bebis ifamnen på ICA i min forna hemby! Härligt minne! Ge fölsegrisen en lite försenad grattiskram!
Viktigt jobb du har framför dig, både inspirerande och spännande! Lycka till!
Kram❣️

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben