Äppelkaka med salt kolasås.
1.5 dl strösocker
1,5 dl kokossocker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
3-4 äpplen
ca 1 msk strösocker,
ca 2 tsk kanel
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker och kokossocker vitt och pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör ännu en kort stund.
Blanda mjöl, mandelmjöl med bakpulver innan det rörs ned i smeten.
Slå den i välsmord, bröad form.
Skala och kärna ur äpplena. Dela i tunna klyftor. Vänd bitarna i socker och kanel.
Tryck ner äppelbitarna i smeten och strö lite socker och kanel över.
Grädda kakan på nedersta falsen i ca 45 minuter eller tills kakan känns fast vid prov med sticka.
Låt svalna.
Kolasås:
1 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
några nypor flingsalt (smaka av för önskad sälta)
Gör så här:
Koka kraftigt i 2–3 min och låt svalna.
Ringla den ljumma såsen över kakan.
Servera gärna med lättvispad grädde.
Smaklig spis!
Kram Cecce
Jag har chansen att bli Veckans blogg hos Besökstoppen (http://bloggar.besökstoppen.se). Man röstar i högerspalten genom att klicka på Junitjej och på RÖSTA-knappen. Jag skulle bli väldigt glad om du ville rösta på mig!
Ha en trevlig kväll!
Ha en fin Tisdag/Kram Annmi