Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man inte har någon ugn! No-baketårta med kola och bär.

 
Hade en härlig lördag igår och firade både sommar, livet i största allmänhet men inte minst min vän Lisbeth som fyllt år och som jag ville uppmärksamma lite extra.
Inte nog med att kyl och frys gick sönder för nåra veckor sedan. Nu är det ugnens tur. En olycka kommer sällan ensam.... eller vad man nu säger. Typiskt!
Och utan ugn kan man inte baka. Eller?
 
Jodå. Det går faktiskt. Ovanstående tårta har jag bakat vid olika tillfällen och passade perfekt igår. Receptet har jag publicerat tidigare och det hittar ni i detta inlägg.
 
Har även gjort en vegansk variant som ni hittar här.
 
En god tårta men enkel att baka med få ingredienser och som inte behöver göras långt i förväg (går det också) utan kan slängas ihop strax innan tillfället den ska ätas. 
 
 
 
 
Vi satt på min balkong och åt tårta och drack kaffe ur finporslinet.
 
 
Innan dess hade vi varit ute på bryggan och ätit lunch på kallbadhustets restaurang i byn där jag bor.
Såå härligt!
 
 
 
Lax med nypotatis och äppelyoghurt.
 
 
Här är vi. Vänner och före detta kollegor. Nåja, vi börjar terminen tillsammans innan vi förvinner på vars ett håll, för att efter åtta år tillsammans börja arbeta på olika skolor i Malmö. Ska berätta mer om mitt nya arbete vid senare tillfälle.
Nu satt vi här och njöt av sommaren, solen och att bara vara. Vi har under årens lopp följt varandras förehavanden i stort och smått och utvecklat en vänskap som håller långt över arbetsgränserna.
Härligt!
 
Så blev det söndag och jag har äntligen kommit in i sommarlovsmood, med en dygnsrytm som liknar en tonårings...haha! Denna sommar har det tagit lite längre tid än vanligt och jag skyller på omständigheterna runt omkring och som jag väljer att just nu hålla lite för mig själv. 
Men ändå.
Nu sitter jag här i pyamas trots att klockan börjar närma sig lunch och solens strålar sticker in genom persiennerna och skriker: Kom ut!
Jag ska. Jag ska. 
Eftersom jag befinner mig tämligen ensam i boet, sånär som på studentsonen känns det lyxigt att bara ta dagen som den kommer. En helt orörd dag utan några som helst planer på nyttigt görande what so ever. Det är väl det som kallas semester.
Så. Jag ska försöka fånga just den känslan och låta den inplantera sig i varje centimeter kroppsyta.
 
Önskar er en alldeles fantastisk dag.
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Tårtan ser väldigt god ut :)
Kommentar postad
Tårtan ser väldigt god ut :)
Svar: Tack, det var den:-)!
cecce
Kommentar postad
Nej fy så jobbigt med alla trasiga vitvaror! Håller tummarna för att detta var det sista som gick sönder nu. Tårtan såg dock riktigt smarrig ut :)
Svar: Jag hoppas du har rätt. Ekonomin tillåter inte fler söndriga vitvaror nu:-)
cecce
Kommentar postad
Så gott det såg ut
Svar: Tack, det var den:-)
cecce
Kommentar postad
Spännande med nytt arbete! :)

Ser ut som du har det riktigt härligt!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben