Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kalasgott!

 
Vilken helg!
 
Inte minst med tanke på vädret. Mitt facebook och instagrmaflöde har översvämmats med de mest fantastiska vyer med vackra höstfärger i en bedårande natur! Själv har jag inte hunnit med några utomhusturer med kameran, då jag varit upptagen med att fixa kalas för min Lilla, som nu inte är liten längre utan fyllt hela tretton år.
 
I lördags samlades så storfamiljen kring fikaordet med scones, kakor och tårta och njöt av solen som strålade in i köket och föränledde öppna skjutglasfönster på balkongen. Härligt.
Jag hade bakat tre olika sorters scones som avnjöts med sylt och ost, citronrutor, syltgrottor, chokladsnittar med turkisk peppar, spröda ingefärsflarn med chokladkräm och bananatoffetårta med blåbär och daim. Även en vegansk variant av den senare som jag belv ganska nöjd med. Idag finns det vegansk dulche de leche gjord på kokosgrädde i vissa matbutiker att tillgå som är genialiska för tillfället.
 
Receptet på tårtan har jag skrivit ner här tidigare och hittas i detta inlägg.
 
 
 
 
 
 
 
Den yngsta gästen på kalaset, tillika den sötaste och den enda som hanns med att fånga på bild.
 
Måste erkänna att det är liite skönt att sista kalaset är avklarat för i år. Har ätit tårta så jag fått hjärtklappning och sockerpåslag så det räcker...haha! 
Nåja, födelsedagskalas är synnerligen trevliga tillställningar som jag älskar att ordna och fixa med, men lagom är bäst som någon så klokt myntat.
 
 
 
Söndagen har tillbringats i Helsingborg, där vi helt plötsligt befann oss på en segelbåt under en klarblå himmel med Helsingborgs hamn som kuliss. Bryggsegling när den är som bäst. 
Målet för söndagsturen var lilla L som med sina föräldrar utgjorde ett trevligt sällskap under eftermiddagen. 
Jag fick två hedersvärda uppdrag - att baka tårta till L:s förestående dop och att vara fotograf på detsamma. Nervöst med kul. 
Eftermiddagen fortsatte med fika på Espressohouse innan vi skildes åt för denna gången.
 
 
 
Jag kan alltså återigen summera en fin liten oktoberhelg, som slutade med ett inställt tåg och snopet avlämnande på Lunds centralstation i kväll. Jag tackar SJ för en bonuskväll tillsammans med min H och njuter av sällskapet ända in i måndag och ny vecka. 
 
Det är ju trots allt inte mer än rätt att vi får en bonuskväll på köpet i en pendlande tillvaro kan jag tycka.
 
 
Kram Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben